Yıllık badem üretiminin büyük bir payını karşılayan ilçemizde üretim ve işlemenin yanısıra kurulacak ticaret merkezi ile badem borsasında lokomotif şehir olacak.

Kaymakam Saadettin Doğan tarafından yürütülen fizibilete çalışmaları yapılan ikinci toplantıyla devam etti.

Kahta Kaymakamlığı makamında Kaymakam Doğan, başkanlığında düzenlenen toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Bedir Yeni, Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, Kahta Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Sena Yıldırım ve Tarım Kredi Birliği Kahta Sert Kabuklu Meyve İşletmesi Müdürü Faruk Özbey katıldı.

Badem Ticaret Merkezi ile ilçemizde badem üretimine ek olarak ticaretinin de önemli bir seviyeye geleceğini ifade eden Doğan, şu ifadelere yer verdi:

"Geçen hafta Gaziantep'e yaptığımız ziyaret kapsamında Fıstık Ticaret Merkezi ile ilgili önemli raporlar aldık. Bu modele uygun bir şekilde Türkiye'de ilk olacak 'Badem Ticaret Merkezi'nin kurulması ile ilçemiz yeni bir vizyona kavuşacak. Üretim, işleme ve bir de ticari faaliyetleri de ilçemizde yöneterek bu sektörde marka şehir olacağımıza inanıyorum. Bu kapsamda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Ben bu vesileyle bu faaliyetleri yürüten tüm kurum amirlerimize, ilgili kişi ve kuruluşlara vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha