Kahta  Rehberlik Araştırma Merkezi, Kahta  Bedensel  Engelliler  Derneği, Kahta Özel Eğitim Merkezleri  ve Kahta  Gençlik Merkezinin ortak düzenlediği  3 Aralık Dünya  Engelliler Günü  etkinliği  şölen havasında  geçti.
Kahta  Gençlik Merkezinde düzenlenen programın açılış  konuşmasını  yapan Kahta  İlçe  Milli  Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, her   sağlıklı  bireyin bir  engelli adayı olduğunu, dünyada   üretilen savaşların, oluşturan sevgisizlik ve huzursuzluk  ortamın en büyük engellik olduğunu  dile  getirerek, "Eğer  sevmiyorsak  bu en büyük engeldir. Gözlerini kırpmadan canice masum insanları katleden teröristlerden  daha  büyük engelli var mıdır"şeklinde  konuştu.
Kahta  Belediye Başkanı  Abdurrahman Toprak, engelli çocukların en büyük dayanağının ailesi  olduğunu ifade  ederek, belediye   olarak  engelliler  için iki engelsiz  park  projesinin devam ettiğini  en kısa  sürede  hayata  geçirileceğini  söyledi.
Kahta Kaymakamı  Ahmet Gazi Kaya, her zaman ve her fırsatta engelli vatandaşların yanında olduklarına değinerek, engeli şöyle tanımladı:

"Esas engel insanın zihninde değil, fikrînde olan engeldir. Fikirlerde engel olmazsa ülkemiz daha refah, daha yaşanılır bir ülke olur. Biz fikirlerdeki engellere karşıyız. Zihindeki engellerin hep yanındayız”
Kahta Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan ise konuşmasında son yıllarda devletin engellilere güzel imkanlar sunduğunu belirtti.
Konuşmalardan sonra engelli vatandaşlara hediyeler verildi.

Mahalli sanatçıların söyledikleri türkülerle coşan engelliler oynamaya başlayınca ilçe protokolü de engellileri mutlu etmek için sahneye çıkarak engellilerle birlikte oynadı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha