Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kahta ilçesinde Meslek ve Ticaret lisesinin açılışına katıldı.

Bakan Tüfenkçi, burada yaptığı konuşmada, Kahta Meslek ve Teknik Lisesinin yetiştireceği öğrencilerle hem Organize Sanayi Bölgesindeki işyerlerinin ara eleman ihtiyacını karşılayacağını hem de Adıyamanınj merkez OSBlerinin ve diğerlerinin ara elemanları ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Buna sadece eleman ihtiyacı olarak bakmamak gerektiğini belirten Bakan Tüfenkçi, Elbeltteki buradan yetişen arakadaşlarımız hem yurt içinde hemde yurt dışında önemli işlere girişeceklerdir. İnşallah hem burada hem de Türkiyede geleceklerini hazırlayacaklardır dedi.

- 10 YIL ÖNCE BURALARDA HİÇBİRŞEY YOKTU

Buralarda 10 yıl önce hiçbirşeyin olmadığını ifade eden Bakan Tüfenkçi, şöyle devam etti:

Kahtada Küçük Sanayi Sitesi bile yoktu. Ne zorluklarla insanımız bu tesisleri kurdu. Ondan sonra OSByi kurdular. Doğu ve Güneydoğudaki 23 ili kapsayan cazibe merkezleri içerisinde yer alan Adıyaman, bu teşvik paketiyle de hem Kahta OSB bölgesi hemde merkez bölgesi bir atağa kalkacaktır. Biz daha fazla üretmeliyiz. Biz daha fazla çalışmalıyız. Bizim Adıyaman olarak genç nüfusumuz var. Bu genç nüfus avantajdır. Bu gençlerimiz bizim en büyük avantajımızdır. Bu bizim dünyayla rekabet edebilme noktasında önemli bir etkendir. Bütün biş adamlarımızla konuştuğumuzda biz şunu görüyoruz, diyorlar ki biz fabrikamızda çalışacak eleman bulamıyoruz Bir yandan da sokaklara caddelere çıktığımızda insanlarımız diyor ki iş bulamıyoruz. Çoğu yatırımcı da ben buraya yatırım yapacağım ama işçi bulabilir miyim diye soruyorlar. Oysa bir sürü arkadaşımız gelip diyorlar, iş bulabilir misinz diye. İşte bu noktada birçok iş meslek kazandırma kurslarımız var. Hatta biz dedik ki fabrikasında ilk defa işe alınacak elemanlar için istihdam garantisi verdik. 1 yıllık maaşlarını karşıladık. Genç kardeşlerimiz için bu büyük bir fırsat. Dedik ki gençlerimiz, Anadolu Lisesinde, Fen Lisesinde okul okuyamaz. Ama biz yıllarca ihmal edilen İmam Hatipliler yüzünden kapatılsın diye düşmanlık yapılan yıllarca teknik liselri kapattılar. Yıllarca ara eleman sıkıntısını ihtiyaç haline getirdiler

- AÇIKLARI KAPATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bu işçi açıklarını kapatmak için meslek liselerine önem verdiklerini belirten Bakan Tüfenkçi, Burada okuyacak öğrencilerimizin masraflarını devlet olarak bizler üstleniyoruz. Gençlerimiz burada sanayicilerimizle işbirliği içerisinde orada iş ve güvenlik ve yeni iş imkanlarına kavuşsun istiyoruz dedi.

- BİZDEN ÖNCE EĞİTİME KAYNAK ÇOK AZ VERİLİYORDU

AK Partinin eğitime verdiği kaynaklara da değinen Bakan Tüfenkçi, şunları kaydetti:

Biz gelmeden önce eğitime bütün bütçenin yüzde 9.4ü veriliyordu. Bugün 2016 yılında biz yüzde 20lere yaklaştırdık. Yan eğitime ayrılan payı biz 2 katından daha fazla ayrtırdık ve bütçede en fazla payı eğitime verdk. Biz eğitime önem veriyoruz. Gençlerimizin geleceğini düşünüyoruz. Burada yetişen gençlerimizin sadece genel kültürü değil sporundan sağlığına, yabancı dlinden genel bilgilerine kadar gelişmesini istiyoruz. Yeni dönemde ikili eğitimden tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Biz zorunlu eğitimi 8 yıldan 12 yıla çıkardık. Eğitimin, gelşmenin, sürekli ilerlemenin, sosyal kültürel ve gelişmenin anahtarı olduğunu biliyoruz. Düşünce ufkunun gelişmesinin tek yolu eğitimdir. Onun için burada gençlerimiz var. Kendilerini mesleki becerilerinin yanında ufuklarını genişletmek adına, gençlerimizin bolca okumalarını tavsiye ediyorum. Biz hükümet olarak yaşadığımız bilgi çağında eğitime yapılan yatırımın insana yapılan yatırım bilinciyle çalışıyoruz. Kalkınmış ve refah düzeyi artmış bir Türkiyenin bilgiyle donatılmış genç nesillerinen geçeceğini biliyoruz. Bunda da mesleki eğitimin payı oldukça büyüktür

- 15 TEMMUZDA BU MİLLET TARİH YAZDI

15 Temmuz hain darbe girişimine değinen Bakan Tüfenkçi, Bu millet 15 Temmuzda destansı bir tepk ortaya koydu. Kime karşı, bu milletin vergileriyle, parasıyla, alınan tankları, tüfekleri, uçakları, bu milletin üzerine doğrultanlara karşı gerçekten destansı bir direniş ortaya koydu. Bu millet bütün Türkiyede olduğu gibi Kahta ve Adıyamanda da bu meydanları doldurdu ve destan kazandı. Şimdi o darbeye kalkışanlar yıllar önce biz altın nesil yetiştireceğiz diye ortaya çıktılar. Eğitimde bir sürü kaynağı heba ettiler. İsraf ettiler, gençlerimizin beyinlerini yıkadılar, fakat gördük ki altın nesil yerine ihanet nesli yetiştirdiler. Hain bir nesil yetiştirdiler, kendi vatanına, kendi insanına, kendi ülkesine ihanet eden bir nesil yetiştirdiler. İnşallah buradan yetşen nesiller öyle olmayacaklar. Gerçekten bu ülkenin dünya pazarından daha fazla pay almak isteyen ülke için çalışacaklar ifadelerini kullandı.

- ADIYAMANIN KALKINMASINI İSTİYORUZ

Adıyamanın ve Kahtanın kalkınmasını istediklerini belirten Bakan Tüfenkçi, konuşmasını şöyle tamamladı:

Bizler Kahtanın ve Adıyamanın kalkınmasını istiyoruz. Gelmiş olduğum nokta itibari ile 2002 ile 2016 yı kıyasladığımda büyük ilerlemeyi görüyorum. İhracaat ve üretim rakamlarına baktığımda Adıyamanın geçmişe göre 10a katladığını görüyorum. Şuanda 550 milyon dolarlara yaklaşan ihracaat rakamlarını görüyorum. Yatımların tamamlanmasıyla bu rakamaın 1 milyar dolara çıkacağını biliyorum. Adıyamanın her yönüyle gelişeceğine inanıyorum

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın ise burada 280 üzerinde gencin bu güzel okulda eğitim ve öğretim yapacağını anımsattı.

Buradan da iş sahibi ve aş sahibi olarak çıkacağını belirten, şunları kayetti:

Çok değil bundan 10 sene önce hatta 5 sene öncesine kadar burada bulunan herkes çok çok iyi bilir. Buradan istifade edecek öğrenciler tamamen devletimizin sunmuş olduğu imkanlar sayesinde ücretsiz, bedelsiz bir şekilde en iyi imkanlardan istifade edecek. Bunların kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. 28 Şubat zülmünü hatırlayalım. Sadece ülkesini, milletini seven, bu anlamda Türkiye sevdası ile hayata atılmak isteyen imam hatiplilerinin önünü  tıkamak adına bütün bu meslek liselerinin nasıl yerle bir olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Hafızalarda yerini koruyor. Bu bağlamda da değerleri dostlar bir taraftan imam hatipliler kapanma noktasına gelmişken, öbür taraftan bütün meslek liselerinin kapanma aşamasına gelmesi münasebeti ile fabrikalar ara eleman bulamıyorlardı. Türkiyenin adeta temellerine dinamit koymuşlardı. Ara eleman ne kadar önemli olduğunu buradaki iş adamlarımız fabrika çalışanları çok daha iyi biliyor. İşte o günlerden bugünlere geldik. Kolay olmadı değerli dostlar. Hafızalarınızı tazeleyin bu 15 sene içinde eğitimde, sağlıkta, adeleti, emniyette, ulaştırmada, tarımda her alanda reformlar yapılırken, hamle üstüne hamle yapılırken, her anlamda Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisine hedeflerken, kalkınması ile birlikte demokratikleşmesini sağlarken, kendi iç sorunlarını çözmeye başlarken, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’nin dünyanın en büyük projelerine ev sahipliği yapmasını görürken, yaparken, bu ülke üzerinde oyun yapmaya çalışanlar, bu ülkenin dik duruşunu kabullenemeyenler, Cumhurbaşkanımızın o zalimlere karşı dünya 5’ten büyüktür diyenler bunu hazmediyorlar. Bunun için oyun planladılar. Bu ülkede olmadık suni gündemlerle bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar. Bu ülkede darbe planları yapıldı. Bu ülkede yüzde 47 milletin oyu ile iktidar olan partiyi kapatmaya çalıştılar

Adıyaman Valsi Abdullah Erin ise İçerisinde bulunduğumuz alan Organize Sanayi Bölgesi gelecek için en fazla umut vaat eden ilçelerimizden ve organize sanayi bölgelerimizden bir tanesi. 150 hektar alan içerisinde yaklaşan bir alan içerisinde planlanmış, birinci etabı planlanmış, toplam 60 parselden 40’ı tahsis edilmiş durumdayız. Şuanda 20 tane işletmemiz üretimle uğraşmaktadır. Yerli teşvik uygulaması cazibe merkezleriyle birlikte Adıyaman merkez OSB’sinin ardından Kahta Organize Bölgesi Besni ve Gölbaşı Organize Sanayi Bölgelerimizi doldurmayı hedefliyoruz ve onun için çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda teşvik paketinin açıklamasıyla beraber ilk etapta 60 parselin tamamını faaliyete, Adıyamanımıza katkı sağlamış olacaktır diye konuştu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber