KAHTA İLÇESİ DOĞALGAZLA BULUŞTU. 

AK Mercan Gaz tarafından dağıtımı yapılan ve Adıyaman Merkez, Gölbaşı ve Besni İlçesinden sonra Kahta İlçesi de Doğalgaz’la buluştu.

  Kahtalıların uzun süredir beklediği doğalgaz nihayet verildi. AK Mercan Gaz tarafından Kahta Girne Mahallesinde yapılan törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, AK Mercan Gaz Genel Müdürü Yunus Kesgin, kurum amirleri ve Kahta halkı katıldı.

Doğalgaz açılış töreninde konuşan AK Mercan Gaz Genel Müdürü Yunus Kesgin “Adıyaman’daki Doğalgaz faaliyetlerinin 2007 yılında EPDK’nın ihalesi ve akabinde Doğalgaz Dağıtım Lisansının alınarak 2008 yılında yatırımlara başlandığını belirterek, dağıtım bölgemizdeki Adıyaman Merkez, Besni, Gölbaşı ve Kahta ilçelerinde bugüne kadar yapılan toplam yatırım miktarı 28 Milyon Dolar olup, 78 Bin Beşyüz konuta doğalgaz hizmeti götürülmüştür. Bugün itibariyle abone sayımız 28 Bin Beşyüz’dür”dedi.

Kahta ilçesinde 2013 ve 2014 yıllarında yapılacak alt yapı yatırımlarıyla ilçenin tamamına doğalgaz hizmeti verileceğini belirten AK Mercan Gaz Genel Müdürü Kesgin “Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla insanlarımızın yaşamları kalite ve konforları yükselecek ve aile bütçelerine katkı sağlayacaktır. Ayrıca, doğalgazın yaygınlaşmasındaki verilen hizmetler, işsizliği azaltacak ve yeni iş alanları yaratarak istihdamı artıracaktır. Böylelikle ilçe ekonomisi de canlanacaktır”dedi

Törende konuşan AK parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında “ Doğalgaz’ın Kahta ilçesi için bir hayal olduğunu ve bugün bu hayalin gerçeğe dönüştürülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Kahta ilçesinde sağlıktan eğitime, alt yapıdan tarıma verdikleri desteklerle ve kamu yatırımlarıyla Kahta ilçesinin her yönden çehresinin değiştiğini kaydetti.

Kentlerin gelecekteki görünümleri ve insanların yaşam kalitelerinin bugün alınan kararlarla şekilleneceğini vurgulayan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında “ Tercih edilen enerji türlerinden bazılarının insan ve toplum sağlığına telefi edilemez ölçüde büyük zararlar vermesi, bilinçli insanları alternatif enerji kaynakları aramaya ve tercih etmeye yönlendirmiştir. Doğalgaz bu durumda bütün dünyada karşımıza çıkacak ilk ve en doğru örnektir. Ekonomik oluşu, kullanım kolaylığı, verimliliği ve en önemlisi tüketicisine sağladığı kesintisiz konfor ve çağdaşlık duygusu dikkate alındığında doğalgaz kolayca tercih edilebilir bir enerji kaynağı olmaktadır. Hem dünya da hem de ülkemizde doğalgaza geçen kentlerin yaşam kalitelerinde gözle görünür bir artış yaşanmaktadır. Dünya da gelişmişlik göstergelerinden biri kabul edilen doğalgaz kullanımı, günümüzün belki de en büyük global sorunlarından biri olan çevre kirliliğinin önüne geçen temiz ve çevreye duyarlı bir enerji olarak öne çıkmaktadır” dedi.

Kahta İlçemizin ve ülkemizin bu topyekün kalkınma ivmesinin doğal sonucu olarak, yakıt kullanımı ve tüketiminde artık doğalgaz şebekesine kavuştuğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş “Doğalgaz doğal bir enerji kaynağı olduğu için ekoloji ile barışık bir kaynaktır. Bölgemizin karasal ikliminin dezavantajlarını kökten telafi edecek olan doğalgaz kullanımı, gerek hava ve çevre kirliliğini kontrol altına almak noktasında, gerekse kentsel ısınmanın tesis edilmesi bağlamında, daha yaşanabilir güzel bir Kahta için siz değerli hemşerilerimizin kişisel konforunu daha da artıracak ve aile ekonomisine ciddi katkılar sağlamış olacaktır” dedi. 

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Doğalgazın Kahta ilçesine hayırlı olması temennisinde bulunarak,  temsili doğalgaz meşalesini yakıp, beraberindeki heyet ile birlikte AK Mercan Gaz Dağıtım Şirketinin Kahta Abonelik Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. 

Editör: Adıyaman Haber