Edinilen bilgilere göre, 3 ilçenin 85 köyüne içme suyu veren  Recep grubu isale hattında yaklaşık bir buçuk ay önce  heyelandan dolayı kaymalar oldu.

İçme Suyu Grubunun temin edildiği Çelikhan İlçesinin Bistikan Köyünde meydana gelen heyelanda su boruları patladı. Boruların patlaması sonucu Kahta İlçesinin 45, Sincik İlçesinin 22 ve Samsat İlçesinin 18 köyü susuz kaldı. Hava şartlarının el vermemesi sonucu ve heyelanın devam etmesi yenilenme çalışmalarını geciktirdi. Su grubuna dahil olan bütün köyler susuz kaldı. Yaklaşık 45 gün içme suları kesik olan köylüler isale hattının yenilenmesi ile su sevinci yaşadı.

Kahta İlçesinin İslam Köyünde yaşayan Abdullah Seçilmiş, 45 günden bu yana beri içme sularının kesik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Sularımız birbuçuk aydan beri kesik. Derelerden mikroplu suları tankerlerle evlerimize taşıyoruz. Susuzluktan perişan olduk. Araçları olmayan aileler daha çok perişan oldu. Derelarin mikroplu suyu ile bulaşıklarımızı yıkayıp ev temizliğini yapıyorduk. Mikroplar köyümüzde kol gezmeye başladı. Kolera salgınından korkmaya başladık. Müjdeli haberi 3 gün önce aldık. Sularımızın akması ile  rahat bir nefes aldık” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha