Demografik yapısıyla Türkiyenin çok özel bir ili konumunda olan Adıyamanın il oluşunun 61. yılını kutlayan AGAD başkanı İbrahim Aslan, şehrin imajına gölge düşürme gayretiyle son dönemler de yaşanan hadiseleri kısa sürede bertaraf eden ilimiz, tüm etnik yapısıyla birlik ve beraberliğin en güzel örneğini vermiştir dedi.
Aslan mesajında şu ifadelere yer verdi:
Bundan 61 yıl önce Malatyanın  ilçesi iken,1 Aralık 1954 tarihinde 6418 sayılı Kanunla Malatyadan ayrılarak il haline gelen Adıyaman, her ne kadar ekonomik yapısıyla bilinen bir il olmasa da kültürel zenginlikleri ve sosyal yapısıyla tüm Türkiyenin gıpta ile baktığı bir şehir olmuştur. Bu yönüyle özel bir konumda olan ilimiz, son dönemlerde yaşanan terör olaylarına endike edilmeye çalışılmış ve bazı çevreler tarafından bilinçli olarak  gerginliğin odağı haline gelmiş  şehir imajı verilme çabası içerisinde olunmuşsa da,  Adıyaman bu özel konumuna yakışır vakur duruşuyla  tüm saldırıları kısa süre de bertaraf etmiş, birlik beraberliğin en samimi şekilde yaşandığı bir  bölge olarak tarihteki yerini bir kez daha almıştır 
 Aslan açıklamasının devamın da  ise her yıl yapılan kutlamaların soft kutlamalardan öteye geçmediğini belirterek, Adıyaman protokolüne çok önemli mesajlar verdi.
Aslan, Her yıl 1 Aralıkta yapılan kutlamalar  artık bir konsept değişikliğine gitmesi gerekiyor. Bundan sonra yapılacak kutlamalarda şehrin değişim-dönüşümüne, turizm ve kültürel değerlerine katkı sağlayacak projelerin 1 Aralık kutlamalarına yakışır bir şekilde açılışının yapılıp kutlanması gerekiyor. Adıyamanın gelişmesinde rol alacak projelerin 1 Aralık ile birlikte daha anlamlı olacağı kanaati içerisindeyiz.  Adıyamanın güzel insanlarına yakışır bir modern şehrin inşası ve bölgenin yumuşak karnı olan işsizlik sorununun en aza indirmek için herkese büyük görevler düşüyor. Birlik ve beraberliğin en güzel örneğini veren Adıyamanın  bu yönüyle de bir birlik-beraberlik içerisinde olması gerekiyor. Bu vesileyle geçmişte Adıyamanın müstakil bir il olması için çaba gösteren herkese çok teşekkür ederken, bundan sonra  il olmasına yakışır bir şekilde şehrin değişim- dönüşümü için çaba gösterecek herkese minnettar olacağımızı ifade ediyor, Adıyamanın il oluşunun 61. yılını en içten duygularımla kutluyorum. dedi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber