Bak ne diyor Kenya kurucu devlet başkanı Jomo Kenyatta (1894-1978)
''Batılılar geldiğinde ellerinde İncil, bizim ellerimizde topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapayarak dua etmeyi öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda bizim elimizde İncil, onların ellerinde topraklarımız vardı.'' Bu hikaye çok şey anlatıyor anlamak isteyene. Bir dk durup sorgulayana, nasıl yani diye soran.
Velhasıl fakire şükretmeyi öğrettiler zenginin düzeni bozulmasın diye. Aslında Rabbim herkese yetecek kadar nimet yarattı. Sadece insanlar bölüşmek yerine fakir, yoksul bir kesim yarattılar ve bu sizin sınavınız şükredin dediler çünkü düzenleri bozulacaktı. Şükretmek yerine sorgulasalardı, hak talep etselerdi. Sonuçta üretenler yoksullardır ama tüketenler yoksulların var ettiği zenginlerdir.
Benim msjım ise şu:
Din Allah ile kul arasındadır. 3. kişilerin Allah ile kul arasında yeri yoktur. Ne der peygamberimiz ticaret yaparken karşındaki insanın namazı ve orucu seni aldatmasın. Manevi duygularınızın sömürülmesine, başkalarının bunu kazanca çevirmesine izin vermeyin. Unutmayın ki ibadetin de iyiliginde sadakanın da gizli yapılanı makbuldur. Sor ve sorgula sana söylenen ve yapılan şeyleri. Ne bir kimse sizden üstün ne de bir kimse sizden aşağıdır. Kaldı ki üstünlük ahlakla olur. Ahlakı en güzel olan en üstün olanınızdır der peygamberimiz.
Dini hacılardan hocalardan değil Kur'an'ın kendisinden öğrenin. Peygamber efendimizin hayatını kendinize örnek alın müslümanların hayatını değil...