KOBİ'lere sunulan 20 bin ila 50 bin Türk Lirası aralığındaki sıfır faizli kredi için, erişim sorununun ortadan kaldırılması amacı ile hafta sonu mesai yapan KOSGEB Adıyaman İl Müdürlüğü çalışanları esnafın sorunlarını sorunsuz bir şekilde çözüyor. KOSGEB Adıyaman Müdürlüğü, esnafların 'KOBİ Beyanname İşlemleri' nedeniyle Cumartesi ve Pazar günleri de 08:30-17:30 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor.

Adıyaman’da 2515 esnafa çıkan sıfır faiz kredinin sorunsuz geçmesi amacıyla çalıştıklarını, bankalarla olan krizi çözmek için hafta sonu da nöbet tutttuklarını kaydeden KOSGEB Adıyaman İl Müdürü M. Şükrü Mısırlı, “Beyanname ve kayıt işlemlerini tamamlamayan işletmelerin de işlemlerini daha hızlı bitirebilmek için Cumartesi olduğu gibi Pazar günü de mesai yaptık. Kayıt işlemlerinde işletmelerimize destek olan özverili personelimize ile meslek odalarına teşekkür ederim. Zor dönemden geçen tüm esnaf ve KOBİ’lerimizi biraz olsun rahatlamak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu çalışmalarımıza kesintisiz olarak devam edeceğiz” diye konuştu.

"ŞUANA KADAR 24 MİLYON 500 BİN TL'LİK KREDİ ONAYLANDI"

Adıyaman esnafını krediyle buluşturmak için bankalarla birebir görüşmeler yaptığını söyleyen Mısırlı, “Esnaf ve sanatkarlarımızın kredi süreciyle ilgili yaşadığı sorunları; Kahta'da banka şube müdürlerimizle görüştük. Denizbank Müdürü Bileç Yıldırım, Garanti Bankası Müdürü Erdoğan Erten, Halkbank Müdürü İrfan Uçar, İş Bankası Müdürü Ümit Güneş, Vakıfbank Müdürü Recep Sert, Yapı Kredi Bankası Müdürü Nazife Taşçı ve Ziraat Bankası Müdürü Ahmet Kılınç'ı ziyaret ederek, kredi çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk" ifadelerini kullandı. Şuana kadar bin 55 esnafın 24 milyon 500 bin TL KOSGEB kredisinin onaylandığını aktaran Mısırlı, "Adıyamanımıza bereketli kazançlar getirsin. Esnafımızın hizmetinde olmaktan gurur duyuyoruz. Her şey Adıyamanımız ve esnafımız için" şeklinde konuştu. 

"DUYGU DOLU ANLAR YAŞIYORUZ"

Esnafımıza katkı sağlayacak olan kredi çalışmalarında zaman zaman dugu dolu anların yaşandığına da dikkat çeken Mısırlı, "Özellikle Samsatlı depremzede esnafımız Şeyho amcamızın dosyasını aldık. Onayını verdikten sonra deprem yarasına bir nebze de olsa merhem olabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Mısırlı, 14 Nisan’a kadar hafta sonu mesaiye devam edeceklerini ve 2515 esnafa kredilerini vermeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha