Çelikhan ilçesinde 1700 kişiye aşure ikram edildi.

   Çelikhan Müftülüğü ve Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilip 2 kazanda pişirilen aşure, bin 700 kişiye ikram edildi.

Cuma namazı çıkışında dernek yöneticileri tarafından yapılan muharrem ayı aşuresi Cami cemaatine ve vatandaşlara dağıtıldı.

 Dernek Başkanı Abdurrahman Yalçın, yaptığı açıklamada, “Hayırsever vatandaşların katkıları ile yapılan aşureyi vatandaşlara dağıttık. Başta Kaymakam Adem Kaya, ve Belediye Başkanı Mustafa Bulut, ilçe Müftüsü Murat Kurt ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Murat Kurt, muharrem ayı nedeniyle verdiği mesajda, ”Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla, her yıl Muharrem’in 10’uncu gününde Ehli beyte sevgiyle bağlanmış her kardeşimizi derin bir hüzün kaplar. Hz. Peygamber’in (sav) reyhanı Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının haksızlıklar karşısında asil bir duruş sergilemeleri onurlu mücadeleleri neticesinde şehadeti şerbetini içmeleri derin bir hüzne sebep olur bizde.    Kerbela ve Hz. Hüseyin haksızlığa karşı birliğin ve direnişin sembolü olmuşlardır. Aşura da birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergelerindendir. Bugün birlik ve beraberliğin sembolü olan aşura dolayısıyla ilçe müftülüğü ve ulu cami derneği olarak ulu camimizde Cuma namazı çıkışında değerli Çelikhanlı hemşehrilerimize aşure ikramında bulunduk. Bu güzel ikramın yapımında dağıtımında emeği geçen ulu camii dernek başkanı Abdurrahman Yalçın,  Hasan Demirbağ ve diğer emektarlara teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Aşure ikramına Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İlçe Bölük Komutanı Alper Şentürk, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Gürfidan, ilçe Müftüsü Murat Kurt ve cami cemaati katıldı.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber