Boynukara, Çelikhan ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Çelikhan Ve Köylerini Kalkındırma, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen Uyanan Nesiller Projesi kapsamında ‘Hedef Ülke Türkiye’ konulu bir konferans verdi.

Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa Çelikhan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, Dernek yöneticileri ve gençler katıldı.

"TÜRKİYE’NİN NEDEN HEDEF ÜLKE OLDUĞUNU ANLATTI"

Programın sunuculuğunu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ali Ayaz yaptı. Ardından Dernek Başkanı Sabri Altın ve Belediye Başkanı Mustafa Bulut birer konuşma yaptı.

Yapılan bu konuşmaların ardından Milletvekili Boynukara, Türkiye’nin neden hedef ülke olduğunu anlattı. Boynukara, konuşmasında, 2009 yılından sonra Türkiye’nin neden hedef tahtasına konduğunu dünyada ve yakın coğrafyada olup bitenlere yakından bakmak gerektiğini belirtti. Türkiye’nin birçok darbe ve darbe teşebbüsü ile karşılaştığını kaydeden Boynukara, AK Parti iktidarı boyunca bununla birlikte demokratikleşme sürecinin hızla ilerlediğini, partinin önünün kesilmek istendiğini belirtti.

"1980 DARBESİNDE YAŞADIĞI İŞKENCELERİ ANLATTI"

1980 darbesinde 14 yaşında bir çocuk olarak yaşadığı işkenceleri anlatan Boynukara, devlet memuru olarak çalıştığı dönemlerde yaşadığı sıkıntıları da örneklerle anlattı. Bu süreç içerisinde Türkiye’de yaşanan olaylara değinen Boynukara, 2010 yılından itibaren HSYK seçimleri, Gezi olayları, Mit TIR’ları davası, 17-25 Aralık operasyonları ve en son olarak 15 Temmuz darbe girişimleri ile ülkenin önünün tıkatılmak istendiğini gençlere anlattı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ülkenin büyümeye ve emin adımlarla ilerlediğini belirten Boynukara, hedefin 2023 olduğunu vurguladı. Boynukara, Türkiye’nin yaşadığı bütün bu olumsuzluklarının yanında bir de komşu ülkelerimizdeki karışıklıklar ve terör örgütleri ile mücadele ettiklerini ve ülkenin içinde bulunduğu tüm olumsuz koşullara rağmen hedeflerine ilerlediğini söyledi.

"OKUMANIN DIŞINDA YAPABİLECEĞİMİZ İŞ YOKTU"

1982 yılında üniversiteye gittiğini 1986 yılında da bitirdiğini belirten Boynukara, "Aslında sizin sahip olduğunuz koşullardan biz de alt koşullara sahiptik. 9 kardeş, okuma yazma bilmeyen bir anne ve baba birkaç tane hayvan, biraz tütün, biraz buğday, geçim için çalışan bir ailenin ferdiyim. Okumanın dışında bizim yapabilceğimiz bir iş yoktu ve hiçbir şansım da yoktu. 4 yılda üniversiteyi bitirtmek mecburiyetindeydim" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ŞEYİN GİZLİ KALMA KONUMU YOK"

O dönemlerin babasının da ekonomik olarak sıkıntıya girdiği dönemler olduğunu anımsatan Boynukara, "Okulu tam zamanında bitirmek gerekiyordu aynen o şekilde de oldu. Okulu bitirdikten sonra 2015 yılına kadar devlette farklı kademelerde görev yaptım. 2015 yılında istifa edip milletvekili adayı oldum. 2015 yılından buyana milletvekiliyim ve şu anda da devam ediyoruz. Türkiye’de son 2009 yılından buyana birçok sıkıntıların fiili olarak içinde bulundum. Yani yaşanan olaylarda Türkiye’yi etkileyen içindeki süreçlerin ne olduğunu biliyorum ama şöyle bir konu var hiç bir şeyen gizli kalma konumu yok. Her şey kısa süre içinde ortaya çıkıyor. Arkası, önü, ne desek de bunlar net şekilde ortaya çıkıyor. Siyasetçilerin sık sık kulandığı bir deyim vardır. Türkiye hedefe konuluyor, Türkiye batının hedefinde Türkiye şu ülkenin ve bu ülkenin hedefinde bunu söylemek için bazı durum tespitlerin yapmakta fayda var" açıklamasında bulundu.  

"İYİLİK VE ADALETTEN SAPMAYIN MESAJI"

 Durum tespiti yapmadan konuyu anlamanın biraz zor olduğunu kaydeden Boynukara, "Diyelim ki şunu konuşsak sloganlar üzerinde gitmiş oluruz. Bu kadar genç ve okuyan arkadaşların bulunduğu bir salonda da sloganlar üzerinde yapılan konuşmaların da doğru bulmadığını düşünüyorum. Benim birinci tespitim şu: Size karşı kim ne yaparsa yapsın hangi oyunu kurarsa kursun, hangi denklemi hayata geçirirse geçirsin, hangi tuzağı planlarsa planlasın siz kendi işinizi düzgün yaparsanız, toplumsal yapıyı takip ederseniz, iyilik ve adaletten sapmadığınız zaman bu süreçleri hayata geçirirseniz, bu tür oyunların hiç birini size yapamazlar. Biz kendi işimizi yapsak, kardeşlerimiz arasında birlik ve beraberliğimizi sağlarsak, anne ve babamıza karşı o işleyişleri düze sokarsak, dışarıdaki insanların bizleri etki altına almayacağını düşünüyorum. Ama bunun dışında buna rağmen hedefe konulmasını hiç tahmin etmiyorum. Bunun olması sizin zarar görmenizi engeller ve zarar görme kapasitenizi sınırlar" diye konuştu. 

 "DIŞ POLİTİKADA VİCDANI ÖN PLANA ÇIKARAN FELSEFEYLE HAREKET EDİYORUZ"

Dünyanın dış politikasının temel felsefesinin çıkarlar üzerine olduğunu ifade eden Boynukara, "Ülkemizin dış politikası ise Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere çıkar değil vicdanı ön plana çıkaran bir felsefeyle hareket ediyoruz" dedi. Türkiye'nin yıllardır doğu ile batı arasında bir köprü görevini gördüğünü anımsatan Boynukara, "Bu tespit coğrafi olarak doğrudur. Bu köprünün daha da  önemli tarafı Türkiyemiz yıllardır batının ihtiyacı olan enerji keynaklarını doğudan alıp batıya taşımasıdır. Şu andaki durum şöyle bir hal aldı: Düne kadar üretim merkezleri olan batı iken, şu an doğu artık üretim merkezleri oldu. Batı'nın ihtiyacı olan bu ürünler doğudan batıya taşınır hale geldik. Bu tespitler doğrultusunda Tükiye’nin hem hedef ülke olmasına hedef oldu hem de sorumlulukları artı. Türkiye’nin coğrafasını göz ününe getirelim Selcuklunun ve Osmanlının eserlerinin olmadığı bir yer yoktur. Böyle olunca ülkemiz hedef tahtasına konuluyor. Egemen güçler çeşitli terör örgütleri kurup ülkemizin bu örgütlerle oyalanmasını istiyor. Bunun son örneği kuzey Suriye’deki 80 bin kişilik bir orduya sahip YPG terörüdür" şeklinde konuştu. 

"GÜÇLÜ ÜLKE OLUNCA İTİRAZ HAKKINI BERABERİNDE GELMİŞ OLUYOR"

Türkiye’nin üzerinden batıya aktarılan çok sayıda enerji hatlarının olduğunu hatırlatan Boynukara, şunları söyledi: "Bunlar mavi akım gibi enerji projeleri. Türkiye’yi önemli bir ülke konumuna getiriyor. Biz güçlü bir ülke olmasak, bu önemli projelerde itiraz etme hakkımız olmaz. Güçlü bir ülke olunca itiraz hakkınız beraberinde gelmiş oluyor. Bu enerji kaynaklarını kullanan ülkelerin istediği ülke profili güçsüz söz dinleyen bir ülke. Böyle olmayınca sorunlar oluşmaya başlıyor."

Yaptığı konuşmanın ardından gençlerin sorularına da cevap veren Boynukara, daha sonra fotoğraf çektirdi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha