Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık meşalesini yaktığı ve gençlere armağan ettiği 19 Mayıs'ın, milletin kurtuluşu için çok önemli bir milat olarak tarihteki yerini aldığını kaydeden Fırat, "O gün atılan bu adımın ardından millet olarak verdiğimiz mücadele sonucunda bugünkü tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti gençliğimize emanet edilmiştir" dedi. 

Gençlerin bir milletin en önemli potansiyel gücü olduğunu kaydeden Fırat, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin her alanda gelişmesi ve güçlenmesinin önemi ve sahip olduğumuz genç potansiyeli iyi değerlendirmenin uluslararası arenada söz sahibi olma açısından önemli avantajlar sağlayacağı bilinciyle her zaman gençlerimize güvenerek onların gelişimi için hiçbir fedakârlıktan imtina etmediğimizi kesinlikle söyleyebiliriz. Bu bağlamda16 Nisan referandumuyla birlikte seçilme yaşının on sekize düşürülmesi gençlerimize olan güvenimizin en büyük göstergesi olmuştur.  Ayrıca ülkemizi hedef alan dış güçlerin ve terör örgütlerinin gençlerimiz için önemli bir tehdit olduğu unutulmamalıdır. Bu unsurlar onlarca yıldan beri eğitim kurumları aracılığıyla gençlerimize nüfuz etmeye çalışmaktadır.FETÖ/PDY ve benzer yollarla gençliğimizi hedef alan bu şer odaklarıyla mücadelemiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

Fırat açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Bu duygularla 19 Mayıs’ı gençlerimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla anarak, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha