Yerli Malı Haftası nedeniyle yeterli ve dengeli beslenmenin önemini belirtmek ve günlük sağlıklı meyve yeme alışkanlığının kazandırılması için Adıyaman Sevgi Ana Okulu’nda ''Har Vurup Harman Savurma En Güzel Tabağı Sen Hazırla'' etkinliği kapsamında öğrenciler velileriyle birlikte yaptıkları meyve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

35 öğrencinin katıldığı yarışmada valiler, Sevgi Anaokulunun hazırlamış olduğu etkinlik alanında birbirinden orijinal tabaklar hazırladı. Tabakların hazırlama aşamasında hem aileler, hem çocuklar işbirliği içerisinde hoşça vakit geçirdiler. Hazırlanan birbirinden güzel tabakların yapımı bittiğinde veliler, birbirleriyle sohbet etme imkânı da bularak etkinliği gerçekleştirdiler.

Bu yıl birincisi düzenlenen yarışmada öğrencilerin velileriyle birlikte hazırladığı Tropikal meyve ağacı, Güçlü yengeçler, Manga ağacı, Yemek ağacı, Çatlak yumurtalar, Doğal yaşam, Benim kırmızı kelebeğim, Çocuğum haklıyım, Vitamin ağacı, Tavus kuşu, Deniz sevgisi, minik farelerin tabağı, Sevgi çiçeği, Çılgın orman, Tembel tırtıl, Mutlu hindi, Çalışkan penguenler, Denizde yaşam, mutluluk tabağı, Palmiye ağacı, Süslü ördek Birsu'nun civcivleri, Yusuf’un kuşu, Akvaryumda yaşam, Kış masalı, Öğretmenimle tatilde, Meyve bahçesi, en tatlı kovan isimli dekor tabakları yarıştı.

-"YARIŞMANIN BİRİNCİSİ 'KIŞ MASALI' DEKOR TABAĞI OLDU"

Yarışmada jüri olarak katılan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Korkut,  Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Polat Mebbis Yöneticisi İsmail Dolaş, Okul Rehber Öğretmeni Taner Kabuk, Latife Hanım Anaokulu Müdürü Elif Doğan Kutlu, Şehit Rıza Fırat Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Şefi Dilber Yücetaş, Şirinler Özel Eğitim Anaokulu Müdüresi Ferda Gülbeniz, Gül Anaokulu Müdürü İbrahim Kuşkaya, Okul Aşçısı Songül Karcı Okul Personeli Mehmet Bayrak, Gazeteci Mahir Alan velilerin çocuklarıyla özenle hazırladıkları eserleri genel görünüm ve hayal gücü, hijyen, ortak çalışma üzerinden değerlendirdiler.

Yapılan değerlendirmede jüri oldukça zorlanırken yarışmanın birinciliğini Kış masalı isimli dekor tabağı, ikinciliği Deniz sevgisi isimli dekor tabağı üçüncülüğü ise Ben çocuğum haklarım isimli meyve tabağı elde etti. Ayrıca 4. 5. ve 6. seçilen dekor tabaklarına jüri özel ödülleri verildi.

Türkiye'de her yıl 12, 18 Aralık yerli malı haftası nedeniyle kutlanma yapıldığını hatırlatan Sevgi Anaokulu Okul Müdürü Cemal Önder, “Ülkemizde her yıl 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası olarak kutlanmakta. Çocuklarımızın yerli malına olan ilgilerini artırmak dengeli beslenmelerini sağlamak, ebeveynlerin el becerilerini ve hayal dünyalarını geliştirmeleri, çocuklarıyla keyifli vakit geçirmeleri, velilerin okulda çocuklarıyla kaliteli zaman geçirme fırsatı bulmaları amacıyla bu etkinliği düzenlendik. Katılan tüm velilere ve misafirlere  teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha