Konumuz Halk Ekmek fabrikası. Ben bu Halk Ekmek fabrikası işini adeta kişiselleştime kararı aldım. Daha önce bu konuya değinmiştim ama ne yazık ki belediyeden hala bir icraat veya adım görebilmiş değiliz halk olarak.

Ayrıca daha önce de değinmiştim ve o gün ekmek 2 TL idi. Bugün ise 2.50 TL. Büyük ihtimalle Ocak ayında da 3 TL olacaktır. Çünkü gidişat hiç iyi görünmüyor. Aklımdayken değinmek istiyorum. Kahta ve diğer ilçelerde ekmek zamla beraber 2 TL oldu. Sanmayın ki eleştirimiz sadece belediyeye karşı olacak. Mesela Adıyaman’daki fırıncıların neden hep 0,50 kuruşu komşu olan her il ve ilçeden daha yüksek ve üstelik ilçelerin ekmekleri iki karış uzunluğunda iken, Adıyaman fırınlarında üretilen ekmek sadece bir karış uzunluğunda. Merak ediyorum nedenini gerçekten. Bir karış ekmek gözü doyurmazken o ekmek mideyi mi doyuracak sanıyorsunuz? Gözü doymayan adamın midesi hiç dolmazmış. 

Biz buradan diyoruz ki halk için Halk Ekmek üretin insanlar ekmeğe ulaşamıyor. Maddi durumu yetersiz insanlar aç yatağa giriyor. Garibanın zaten bir ekmeği vardı, o da lüks kategorisine geçti. 

Bakın Sayın Adıyaman Belediyesi, başkanı ve meclis üyeleri. İnsanlar aç, çocuklar yatağa aç giriyor. Babalar umutsuz, annelerin gözü yaşlı ve insanlar sizin keyfinizi, onayınızı bekliyor Halk Ekmeğin kurulup bir an önce üretime başlaması için.

Öncelikle sevgili Adıyamanlılar hepinizi Adıyaman Belediyesine Halk Ekmek fabrikası istiyoruz diye dilekçe vermeye davet ediyorum. Emin olun ki 5 kişi bu konuda dilekçe verse o fabrikayı kurarlar. Bu iş sadece benim çabamla olmayacak. İhtiyacı olan olmayan, fakir insanların ekmeğe ulaşabilmesi için vatandaşlık bilinciyle halk ekmek istiyoruz diye dilekçe vermeye davet ediyorum. Korkulacak bir şey yok merak etmeyin. Vatandaş olarak hizmet talep etme hakkına sahipsiniz. Ayrıca 15 gün içerisinde belediye size cevap vermek zorunda yasal olarak.

Ben Halk Ekmek fabrikası kurun, maliyetine satış yapın diyorum çünkü halkın yüksek faydası söz konusu. Belediye ise yapmamak için kırk takla atıyor, kırk bahane sayıyor, oda yetmiyor çözüm için çabalıyormuş gibi yapıp süreci tıkıyor, çözümü erteleyince kendiliğinden çözülecek zannediyor galiba.

Bakın sayın yetkililer bir kez daha belirtiyorum. Sığınmacılarla beraber Adıyaman nüfusunun 300 binin üzerinde olduğunu sizler de bizler de biliyoruz. Sizden ücretsiz, bedava ekmek istemiyorum. İnsanlar makul bir fiyatla ekmek alabilsin diyorum.

Yahu insanlar belediyeye gelip, ücretsiz verilecek 5 ekmek için el açmak, dilenmek zorunda mı?

Ben sonuç odaklı bir insanım. Bahaneleriniz sizi ilgilendirir. Sizler o koltuklara çözüm üretmek için oturdunuz, çözümsüzlük için değil.

Bu şehrin insanları 5 ekmek için yağmurun altında Mimar Sinan’ın önündeki fırında saatlerce bekliyorlar ki bir hayırsever, fırıncıya 5-10 ekmek bağışı yapsın, o da vatandaşa dağıtsın diye. Her Allah’ın günü, o insanlar fırının önünde kuyruğa giriyor, o fırından 300 ile 700 arası ekmek bağışı yapılıyor. İnsanların bu duruma düşmesinden sorumluluk duyup utanacağınıza bir de gidip fırıncı fırçalıyorsunuz. Fırıncı mı insanları ekmeğe muhtaç bıraktırıyor, fırıncı mı gelin burada yağmurun altında sıraya girin bekleyin diyor? Bu ayıp size yeter de artar da, utanmasını bilene.

Halk ekmek fabrikasının kurulup günlük en az 30 ile 50 bin arası ekmeğin üretilip iki tanesinin 2.50 TL’den vatandaşa satılmasını basın olmanın verdiği sorumlulukla sizlerden talep ediyorum. Çünkü sizin vazifeniz vatandaşa hizmet etmektir. Bizim vazifemiz ise halkın sesi olup, taleplerini dile getirmektir. Sizler hizmet edin diye seçildiniz. Size verilen oyların hakkını vermek zorundasınız.

Son sözüm şudur ki ”Halk İçin Halk Ekmek, Hemen, Şimdi” ve sevgili hemşerilerim ağlamayan bebeğe süt vermezler. O yüzden ağlamayı bileceksiniz, isteyeceksiniz, ısrarla talep edeceksiniz. Hizmet talep etmek hepimizin anayasal hakkıdır. İsteyin…