Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi noktasında af konusunun önemli olduğunu ifade eden Kılıç, “Kader mahkumu kardeşlerimiz değişik sebeplerden dolayı ceza evinde yatmaktadır. Gerek aileleri, gerekse kendileri bu konuda bir. Mağduriyet durumu söz konusu, liderimiz Devlet Bahçeli bey efendinin belirttiği gibi; terör ve terör suçları hariç diğer suçları ile ilgili olarak genel bir af çıkması noktasında toplumda bir heyecan uyandırdı. Bir hukukçu olarak da gerek ceza evlerinde, gerekse adliyelerde iş yükü ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri göz önüne alındığında uzun süre bellidir. Afla ilgili gündemde söylentiler vardı. Bir hukukçu olarak bazı suçlar hariç terör ve terör suçları hariç, bu gibi suçlar haricinde belli bir af kapsamına alınmak suretiyle mağdur olan ailelerin mazeretlerin giderilmesi, devlet kucağı aşması ve onları kucaklayarak bu sıkıntılara bir çare bulması noktasında bir affın olması gerektiğini liderimiz gibi düşünüyoruz. Nasıl ki HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ceza evinden olmasından dolayı CHP ve HDP’in bir kısım vatandaşın imza toplamak suretiyle çıkarılması için bir çaba gayretleri oldu ise vatanın bölünmezliği bütünü noktasında mücadele eden kader kurbanı olan ülkücüden, diğer vatandaşlarımızın da mağduriyet giderilmesi noktasında belli bir adım atılması bence toplum için güzel bir sonuç olacak kanaati düşüncesindeyim. Liderimizin düşüncelerine katılıyorum” dedi.

- ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ NOKTASINDA SİYASET ÖNEMLİ

Ülkenin varlığı ve bütünlüğünün birlik ve beraberliğin sağlanmasının siyasette önemli olduğunu açıklayan Kılıç, şöyle devam etti:

 “Her şeyde siyasi sahiplerle hareket ederek bol keseden atmak gibi bir düşüncemiz yok. Bizim temel hedefimiz; öncelikle hangi vaatlerde bulunursak bulunalım, vaatlerden öte ülke birliği bütünlüğü, bayrağın düşmeyeceği, ezanın susmayacağı, milli birliğimize yönelik, gerek dış mihraklar ve emperyalistler tarafından ve içindeki vatan hainlerine karşı dik durma noktasında, ülke birliği sağlama noktasında bir çaba gayret gösterilmesi gerekiyor. Kendi içimizde birlik ve bütünlüğü sağladığımızda, geriye kalan ekonomik, sosyal, eğitim, sağlık gibi hususlar da da hep beraber el birliğiyle sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi sağlaması noktasında, siyasal istikrarın sağlanmadığı müddetçe hangi tehditlerde bulunursak bulunalım ve hangi siyasi vaatlerde bulunursak bulunalım bir anlam ifade etmiyor. Vaatlerde bulunması güzel, bu ülke ekonomik kaynakları da ve mevcut olan durumu ile alakalı siyasi söylentiler dikkate alındığında kabul edilmesi ve yapılması mümkün olmayan bazı şeylerde var. Akıllı, mantıklı ülke geleceği noktasında birlik beraberliğimizi tesis edecek ve hep beraber yeri geldiğinde elimizi taşın altına koyabileceğimiz bir ortamda olması gerekiyor” 

- GENÇLER SIRALAMADA OLMALI

Gençlerin sıralamada yer alması gerektiğini ifade eden Kılıç, “Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir. 18 yaşını dolduran genç kardeşlerimizin de bu milletvekili seçiminde sıralamalarda yer vermek suretiyle ülkemin geleceğini tesis edeceğimiz gençlerimizi şimdiden yetiştirmek, vatanıma, ülkesine, insanlarına karşı sorumluluk alabilmesi noktasında yetiştirmemiz gerekiyor. Adıyaman’da Ali Can Doğan isimli kardeşimiz. Milletvekili seçiminde 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27. dönem milletvekili seçiminde aday adayı oldu. Bizi de ziyaret ettiler. Kendi adıma gerçekten çok duygulandım. Gençlerimizin önünün açılması noktasında bize düşen ne varsa üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Ve canı gönülden şunu belirtmek isterim ki; o kardeşimizin de sıralama da yer verilmek suretiyle gençlerin önünün açılması ve siyaset sahnesinde genç, dinamik milliyetçi hareket partisini de ve ülkücü hareketi anlatılması noktasında insanlarımıza bir sunum yapmak istiyoruz. O kardeşimizde gelecekte başarılı bir yerde olur” açıklaması yaptı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha