Acar, CHP Besni ilçe kongresinde yaptığı açıklamada, ülkenin gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında büyük bir mücadele verdiğini dile getirdi.

Burada zorluk ve görevin yine Cumhuriyet Halk Partisine düştüğünü vurgulayan Acar, "Cumhuriyet Halk Partisi 2019 yılında iktidar olup, bütün bu zorlukları, bütün bu güçlükleri, bertaraf ederek, Türkiye'de Cumhuriyetin ve Atatürk ilke ve inkılaplarının değerini koruyacak ve bizlere müreffef bir yaşam sunacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur. Bizim bu sürece katkı sağlamamız için benliklerimizi, kişisel hesaplarımızı, bir kenara bırakıp bu mücadeleye var gücümüzle, bütün umudumuzla destek vermemiz gerekiyor"dedi.

- SİYASET BASKI İLE OLMAZ

Siyasetin baskı ile olmayacağının altını çizen Acar, şunları kaydetti:

"Sadece seçim arefelerinde çıkıp insanlar üzerinde baskı yapıp, bir yerlere gelmek için siyaset yapılmaz. Siyaset yaşamın her alanında her zaman yapılması gereken bir iştir. Buna biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. İnanın burada görmüş olduğum yüzleri, birçoğunu sadece seçimden seçime görüyorum. Bu doğru bir yaklaşım değil. Her zaman birlikte olmalıyız, her zaman beraber olmalıyız. Birbirimize güç vermeliyiz ki mevcut iktidara karşı bir mücadelemiz olsun. Çünkü mevcut iktidar şuanda hepinizin de bildiği gibi bütün kinini Cumhuriyet Halk Partisi üzerinde yapmaktadır. Dün itibari ile hiçbir suçlaması kesinleşmediği halde İçişleri Bakanlığı tarafından bir belediye başkanımız açığa alındı. Evet, tabiki de suçları olan belediye başkanını İçişleri Bakanlığı görevden alabilir. Ama aynı uygulamayı niçin Ankara'da yapmadı, niçin Bursa'da yapmadı, niçin Balıkesir'de yapmadı da İstanbul'da yapıyor? Keşke onları da niye aldığını bizlere anlatabilseydi. Hayır anlatamadılar. Çünkü onların yapmış olduğu hırsızlık, onların yapmış olduğu yolsuzluk anlatılacak gibi değildi. İşte biz tam da bu zamanda birlik, beraberliğimizi koruyup, bütün bu sıkıntılarn üstesinden gelebilecek şekilde hareket etmemiz gerekiyor"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha