Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, pandemi 7 aydır en çok çeşitli sektörlerin ve Adıyaman esnafının son durumunun içler acısı olduğunu ifade etti.

"Acil desteklenmez ise tükenmek üzereler"

Evine ekmek götüremez durumda olan bir çok insanın var olduğuna dikkati çeken Karaaslan, şunları dile getirdi:

"Bu sektörler ile çalışan üçüncü şahısları da eklediğimizde  toplumsal bir büyüklüğe kavuşan bu sektörler acil olarak desteklenmelidir.Desteklenmez ise önümüzdeki dönem batma riski bulunan ve evine 7 aydır evine ekmek götüremeyen sektörler ne yapacaklarını bilememektedir. Bu dönem hala işyerini açmama riski bulunan özel okullar, özel eğitim kursları, kreşler, okul servisleri, yemek firmaları, lokantalar, okul kantinleri, kafeler ve ayrıca açılmayan okullar üniversiteler nedeni ile altın şehir esnafı durumları itibari ile acil desteklenmez iseler tükenmek üzereler."

"Bağkur ödemeleri 1.destek olabilir"

Karaaslan, açılmayan üniversite ve turizim nedeni ile yolcu taşımacılığı yapan firmalar ve en önemlisi bu sektördeki dükkanını işyerini şirketini açamamış esnafa bu dönem için bağkur desteği verilebileceği önerisinde bulunarak, "Bağkur ödemeleri 1.destek olabilir sonra sırası ile en azından çektikleri krediler ertelenebilir ve yeni geri ödemesiz veya 2 yıl ertelemeli faizsiz kredi destekleri ile ayakta kalmaları için destek verilebilir.

Sosyal dayanışma fonu işsizlik fonu veya diğer fonlar ile bu işlerde geçimliğini sağlayan işyerlerine destekler verilmelidir. Yoksa esnafımız ve halkımız zor durumdadır. Bu durum itibari ile sosyal bir krize dönüşecektir. İnsanlarımız yoksun kaldıkları iş ve hayati gereçlerini gideremediği vakit önlenemeyecek sonuçlar doğuracağını düşünmekteyim. Acilen bu esnaf gurubuna ve bu sektörde ile alakalı üçüncü şahıslara kol kanat gerip sosyal devlet anlayışı ile hareket ile kişi seçmeksizin destekler ile ayakta kalmaları için önlem alınmalıdır."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha