Kongreye Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve PİK üyesi Mustafa Mente ve Kurucular Kurulu Üyesi Ferhat Esener, Gelecek Partisi Disiplin Kurulu Üyesi Seyfettin Bilen, İl Başkanı Hacı Abdurrahman Dimez, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve parti temsilcileri ile üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konferans sistemiyle kongreye bağlanarak açıklamada bulunarak hayırlı olsun dedi.

Kürsüye çıkan Gelecek Partisi Disiplin Kurulu Üyesi Seyfettin Bilen,"Hamdolsun Türkiye'nin hemen hemen yüzde 85- 90'da teşkilatlanmalar bitti. Kongre süreçleri neredeyse yarıyı geçiyoruz. Adıyaman bu manada Ahmet Davutoğlu'nun şahsında bir muhabbet var tabanda baştan veri sürecin içerisindeyiz. Hamdolsun bu emeklerin, bu süreçlerin bu çabaların semeresinin alındığı bir gün her birimiz durduğumuz yerden kimimiz bir birimizden habersiz, kimimiz bir birimizi takip ederek kimimiz bir birimize destek vererek Gelecek Partisinin Adıyaman'daki yapısını oluşumunu dalgasını büyütmek adına gayret gösterdik. Öncelikle bu süreçte teşkilatlanmayı özveriyle, samimiyetle, çabayla ve ola bildiğinde doğal bir şekilde oluşturmaya çalışan il başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçe başkanlarımız her biri Sincik, Gerger, Çelikhan, doğallığın politik siyasetin olmadığı hesapların önce çıkmadığı bu ilçelerimizde ilçe başkanlarımız."dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı ise şunları kaydetti:

"Bu çınarın büyümesi için hepimiz elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Bu çınar o kadar büyük bir çınar olsun ki; gölgesinde bütün insanlık sığsın, bütün herkes sığsın her türlü rengi her türlü insan sığsın bu çınarın altında bu çınarın gölgesinde yer bulsun ve bu çınarın gölgeleri o kadar geniş olsun ki; herkesi kapsasın bu çınarın kökleri o kadar uzun olsun ki; Türkiye'deki her türlü değere ulaşsın her türlü düşünceye ulaşsın bu çınarın kökleri ve o kadar çok yaprağı olsun ki; bu çınarın Türkiye'deki 83 milyon herkes kendine rengine bir yer bulsun."

İl Başkanı Hacı Abdurrahman Dimez'ın kısa konuşmasının ardından 1'nci olağan kongrede İl Başkanı Hacı Abdurrahman Dimez, başkanlığa seçildi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha