Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen kongreye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti temsilcileri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan," Bugün bizlerle beraber olan siyasi partilerin değerli temsilcileri, Adıyaman’ın birbirinden farklı sivil toplum kuruluşlarınızın Adıyaman’da yaşayan farklı kesimlerin bizlerle birlikte olan değerli temsilcileri hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün sizlerle birlikte Adıyaman 1. İl kongresini birlikte olmak çok büyük mutluluk Adıyaman’ın bütün renklerini temsil eden davetli grubu ile birlikte olmak büyük mutluluk."dedi.

"Herkes adalet istiyor"

DEVA Partisi'nin 2020 Mart ayında kurulduğunu, anımsatan Bababcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kuruluşundan bu yana yoğun bir şekilde Türkiye’nin dört bir yanında teşkilatlanıyor, 81 ilin 77'sinde kurucu heyetimizi yaptık, yoğun bir şekilde ilçe kongrelerimizi yapıyoruz. Olağan üstü bir gelişme olmazsa 41 il geçip 6 aylık seçimlere hak kazanan bir siyasi parti olmayı hedefliyoruz.

DEVA Partisi kurulmadan önce çok üzün istişareler yaptık, toplum kuruluşları, STK temsilcileri ile bir araya geldik istişarelerde bulunduk, Türkiye’nin her coğrafyasına arkadaşlarımızı gönderdik, vatandaşları dinledik ve şunu gördük ki Türkiye de vatandaşlarımız artık mevcut siyasi yapıdan uzaklaşıyor, mevcut siyasi ilgi çekmiyor,
Daha iyi bir Türkiye bekleyişi kalmamış, muhalefet partisini destekleyeneler baktık. Nasıl bir Türkiye görmek istiyorsunuz sorusunu cevap alamadık ve onun için DEVA Partisi'ni kurduk. Türkiye’nin her kesimine hitap eden herkesin ortada buluştu bir siyasi parti. Ama şunu gördük ki hangi yaştan olursa olsun, sorunuza nasıl bir Türkiye görmek istiyorsunuz? sorusuna hep aynı cevapları aldık. İlk önce özgürlüklerle başlıyoruz, ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, teşebbüs özgürlüğü Evrensel standartlarda oluşturmak ve yaşatmak için çalışmalar başlattık. Vatandaşlarımızın çok sık kullandığı adalet herkes adalet istiyor, herkes adaletin olmadığından bahsediyor. Adalet aynı zamanda sosyal adalet gençlerimizin fırsat eşitliğine sahip olması gerekir.

İş dünyasındaki insanlarımızın adil bir eşitliğe sahip olması gerekir, kadınlarımızın, gençlerimizin iş ararken fırsat eşitliğinden faydalanması gerekir. Bir başka önemli konu ise demokrasi. Demokrasi sadece sandıktan sandığa olmak değil, özgür basın, meslek örgütlerini sürekli merkez ve yerel yönetimlerle iletişim halinde olmalı. Herkesin her meslek grubunun gördüklerini yerelde ve merkezde seslendirmesi gerekir. Sadece sandıktan sandığa oy kullanmak değil, bu arada da ilgili yere ulaşmak, derdini anlatması gerekir.Daha yüksek refah istiyor insanlarımız, işsizlik en büyük sorunlardan biri, gençlerimiz üniversiteye başladığı an iş kaygısı da başlıyor."

"Şu anda vatandaşlarımızın ortak bir Türkiye hedefi var"

"Adeta gençlerimiz ümidini yitirmiş durumda, gençlerimiz kendilerini çok karanlık bir ortamda görüyür"diyen Babacan, "Ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz gençlerimiz kedilerini büyük bir ümitsizlik içinde görmekte.
Daha iyi ekonomi, daha iyi iş imkanlarının açılması, hereksin daha iyi bir refaha sahip olması gerekir. Biz ülkenin tüm vatandaşlarının zenginleşmesini arzu ediyoruz. Bu bütün konuştuğumuz konular bütün vatandaşlarımızın ortak noktası olmuş durumda bizde ortak sorunu , ortak Türkiye'yi kurmak adına yolumuza yürüyoruz, herkese açık bir yapımız var. İnternet üzerinden hereksin üye olması için başvuru imkanı var. Bizim şu anda Türkiye genelinde il başkanı olan arkadaşlarımız internet üzerinden başvuran arkadaşlarımız."şeklinde ifade etti.

"Bu partide görev almak için kartvizit gerektirmiyor"

Partide gönüllü olmak isteyenler için anket çalışması yaptıklarını aktaran Babacan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Geçenlerde bir araştırma yaptık, bizim için gönüllü olmak isteyenlere anket formu gönderdik 18 bin kişi formu doldurup bize dönüş yaptı. Buda ne kadar nitelikli olduğumuzu gösteriyor. Bu sorularda karşımıza Türkiye tablosu ortaya çıktı.Türkiye gönül vermiş her kesimden arkadaşlarımız deva partisi çatısı altında olmak istiyor
Bizim Van’da, Çanakkale’de, Diyarbakır’da, Kırşehir’de ve diğer illerde gördüğümüz ilgi her yere aynı buda gösteriyor ki Deva partisi artık Türkiye’nin ortak partisidir. Kadınların ve gençlerin siyasette olmasını çok önemsiyoruz. Kadınlar ve gençlerimiz bizim ana gövdemizi teşkil ediyor. Bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum, yapılacak olan kongremizin Adıyaman’a, partimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

"Amerika ve Hindistan'ın hemen peşinden vaka sayısında dünyada 3'üncü"

Türkiye'deki vaka sayısına yönelik dün akşam hükümetin ilgili bakanının yaptığı açıklamasına değinen Babacan, "Aylardır hepimizden gizlenen bu pandemi ile ilgili vaka sayılarını açıkladı. Son 24 saatteki vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu söyledi. Tabi bu sayıya inanacaksak o ayrı mesele, geçtiğimiz haftalarda yaptığım pek çok konuşmada ben bu vaka sayısı açısından Türkiye'nin dünyada ilk 5'te olduğunu söylemiştim, hatta tahmini rakamları da paylaşmıştım. Şimdi dün gece ortaya çıktı ki tahminlerimiz doğruymuş, dün açıkladıkları rakam Amerika ve Hindistan'ın hemen peşinden vaka sayısında dünyada 3'üncü olduğumuzu gösteriyor."dedi.

Konuşmaların ardından yapılan kongrede Uğur Dündar, Deva Partisi Adıyaman İl Başkanlığına seçildi. Babacan, daha sonra kentte çarşı esnaflarını ziyaret etmek üzere salondan ayrıldı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha