Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler, İçişleri Bakanlığınca koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’a kadar sürecek ​tam kapanmaya yönelik yayımlanan genelgenin ardından açıklamada bulundu.

Kapanma süresince "millete evde durun demişsin sayın iktidar" diye seslenen Başkan Köseler, "İşin paran var mı, kredileri kartları nasıl ödeyeceksin dedin mi? Herkes evde olsun aşı seferberliği yapıyoruz, dedin mi? Kapanma süresince işçisi emekçisi küçük esnafı evdeki terliği mi yiyecek?" diye sordu.

"Ekonomik destek paketi olmadan tam kapanma vatandaşı ölüme terk etmektir"

Köseler, tam kapanmanın yalnızca sağlığı ilgilendirmediğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bunun adı devlet yönetmek değildir. Kendi haline bıraksanız daha işler hale gelir.Bu nasıl plan? İnsanlar ne ile geçinecek? işyerleri kapanacak emekçiler için planınız nedir peki? faturalı erteliyor musunuz, destek ayırdınız mı? kiralar nasıl ödenecek? bunların hepsini halledebileceğiniz 128 milyar dolar nerede?Tam kapanma yalnızca sağlığımızı değil, işimizi aşımızı da ilgilendiriyor. İnatla soruyoruz: işçiler, emekçiler esnaf için destek paketi nerede?

Pandemiyi de ekonomiyi de yönetemeyen iktidarın halkı açlığa, yoksulluğa mahkum etmesine izin vermeyeceğiz iyi de bir gün çalışmasa aç kalacak, bir hafta çalışmasa faturalarını, kirasını ödeyemeyecek milyonlar var bu ülkede hiçbir destek paketi açıklamadan yasakladım demek, bildiğin ölen ölsün, canınız umurumda bile değil, ben yaz sezonunu kurtarmaya çalışıyorum demektir.

Pandeminin bütün yükünü orta ve dar gelirli kesime yüklemektir. Önlemler alınmadan yardım paketleri açıklamadan fakir-fukara ya bu tam kapanmada devlet desteği olmadan 18 gün kapalı kalmak domino etkisi yaratacak sıkıntıları beraberinde getirir. Ekonomik destek paketi olmadan tam kapanma vatandaşı ölüme terk etmektir ! Kabul edilemez!"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha