CHP Adıyaman İl Merkez Başkanı Hüseyin Buluş, 28-29 Mart'ta yapılacağı duyurulan ancak koronavirüs önlemleri kapsamında ertelenen ve 25-26 Temmuz'da yapılması beklenen CHP 37. Olağan Kurultay'a ilişkin açıklamada bulundu.

Buluş, yazılı açıklamasında, CHP 37. Olağan Kurultayı'nın son yıllarda uygulanmaktan uzak olunan hak, hukuk ve adalet kavramlarının yeniden inşa edilecek bir kurultay gerçekleştirileceğini kaydetti.

"Ülkemizi yönetecek yeni iktidarı belirleyen bir kurultay olacaktır"

Buluş, şunları ifade etti:

"Ülkemizin her insanının kanunlar ve adalet karşısında eşit haklara sahip olacağı, kadınlarımızın katledilmediği, insanlarımızın aç ve işsiz kalmayacağı ,gerek eğitimde gerekse üretimde yeniden ve doğru atılımların uygulanacağı , görevlendirme ve atamaların keyfiyete göre ve kişiye özel değil de liyakata göre yapılacağı yeni bir iktidarın şekilleneceği ve ülkemizi yönetecek yeni iktidarı belirleyen bir kurultay olacaktır.

Bizler inanıyoruz ki Türk halkı özellikle de son yıllardaki saltanat mantığı ile har vurup harman savuran , halkı aç ve bir ekmeğe muhtaç iken  saraylarda halktan uzak her türlü sefa ve şatafat içerisinde yaşayanlardan rahatsızlığını ilk seçimlerde sandıkta gösterecektir.
İşte bu nedenledir ki 37.CHP Olağan Kurultay'ı yeni iktidarın şekilleneceği ve hükümeti yönetecek kadroları belirleyecek "Özgür ve adil bir Türkiye için yürüyüş" kurultayı olacaktır."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha