AK Parti'nin koronavirüs vakalarının tırmanışa geçtiği bir süreçte ve Sağlık Bakanlığı'nın sık sık uyarılar yaptığı bir dönemde Ankara'da düzenlediği 7. Olağan Kongresi'nde meydana gelen kalabalık görüntüleri izleyenleri dehşete düşürürken, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet de isyan etti.

"Batan esnafın, işsiz kalan emekçinin ahı var üzerinizde"

"Ne yasakları yasak, ne kuralları kural" diyen CHP'li Binzet, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yaptık demek için yapılan sözde uygulamalar var. Esnafın belini büktüler. Kafeleri, restoranları, kahvehaneleri kapattılar. Koronavirüsün yayılmasının yükünü halka yıktılar. Milyonlarca insanı açlıkla ve işsizlikle sınadılar ancak sırf şov yapmak uğruna binlerce insanı 81 ilden Ankara'ya yığdılar, onları kongreye götürmekte bir sorun görmediler. Batan esnafın, işsiz kalan emekçinin ahı var üzerinizde. Bugün Adıyaman'da kötü yönetimin sonucu sözde bir renk haritasında kırmızı yani yüksek riskli olarak gözüküyor. İnsanlar bu yüzden iş yerlerini açamıyor, evine ekmek götüremiyor. Ama AK Parti bu insanlarla dalga geçiyor. Ağla sevgili yurdum, lebaleb dolu kongrelere, açılmayan kafelere, kahvelere, lokantalara ağla.."

"Ankara'ya insan taşımak başlı başına akıl almaz bir olay"

Adıyamanlılara çağrıda bulunan Başkan Binzet, "Zaten riskli bir bölge olan ilimizden Ankara'ya insan taşımak başlı başına akıl almaz bir olayken, gidenlerin tekrar gelmesi ve virüsün ilimizdeki durumu içinden daha da çıkılmaz hale sokma ihtimali düşünülerek ben Adıyamanlı vatandaşlarımı, AK Parti kongresine gidenlerden en az 15 gün uzak durmaya davet ediyorum. Ya da kongreye gidenler yurtlarda 15 günlük karantinaya alınsın. Aksi halde başarısız bir pandemi yönetimi gösteren ilimiz daha da kötü hale gelecektir. Kimsenin bu halkın sağlığıyla oynamaya hakkı yok." ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha