Cumhuriyet Halka Partisi Adıyaman İl Başkanlığında gerçekleşecek temayül yoklamasında parti üyeleri hazır bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Chp Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, sosyal belediyecilik anlayışı ile yola çıktıklarını vurgulayarak, “Sayın milletvekilleri, sayın belediye başkanları, çok kıymetli ilçe başkanları, eski belediye başkanları, eski il başkanları partili üyelerimiz hepiniz hoş geldiniz. 16 yıllık Adıyaman’ımızın geçmişine baktığımız zaman maalesef AK Parti'den Adıyaman istediği hizmeti alamamıştır. Bu dönem belediye başkanlığı noktasında sadece yol, su, kanalizasyon anlamında hizmet değil, bir vatandaşımızın doğumundan ölümüne kadar işinden aşından sağlığından sosyal belediyecilik anlayışı ile aday adayı belirleme noktasında yola çıktık. Bu anlamda İstanbul Milletvekilimiz Sibel Özdemir, Çanakkale Milletvekilimiz, Özgür Ceylan ve Osmaniye Milletvekilimiz Baha Ünlü milletvekillerimizin katılımı ile bu dönem temayül yoklaması yapılacak teşkilatlarımızda ve aynı şekilde saha çalışmalarımızda bulunup halkın belediye başkan adayı ile yola çıkacağız. Bu anlamda 3 milletvekilimizinde katılımı ile böyle bir geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik. Ben geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, ise derman belediyecilik anlayışı ile hareket edeceklerine vurguda bulunarak şöyle konuştu; “Adıyaman'da partimizin farklı kademelerinde özveri ile fedakârca görev almış değerli örgütümüz; biz bugün genel merkezimizin sayın genel başkanımızın görevlendirmesi ile ben İstanbul milletvekili Parti meclisi üyesi Sibel Özdemir, Çanakkale Milletvekilimiz Özgür Ceylan ve Osmaniye Milletvekilimiz Baha Ünlü ile birlikte burada Adıyaman'ımızda başkanımızın da ifade ettiği gibi önümüzde çok kritik bir seçim olan Mart 2019 yerel seçim seçimlerinde sizlerle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ni değerli örgütü sivil toplum kuruluşları Adıyaman'da muhtarlarımız, esnafımız, halkımızla birlikte önümüzdeki seçimlerde gerçekten Adıyaman'ın toplumun tüm kesimlerini halkın, kadınların, gençlerin sorunlarına derman olacak. Sayın genel başkanımızın da geçen hafta ifade ettiği gibi derman belediyeciliği hayata geçirecek çalışmaları yapmak üzere örgütümüz ile birlikte halkımızla birlikte toplumun tüm kesimleriyle temas kurarak onları dinleyerek görüşlerini alarak Adıyaman'da önümüzdeki ilk seçimlerde dediğim gibi halkın sorunlarını derman olacak projeleri ve vaatleri ve bunları hayata geçirebilecek hepimizin görüş birliğine sahip halkın tüm kesimlerine hitap edebilecek bir belediye başkan adayımızı 20 belde ve ilçelerimizde adaylarımızı belirlemek üzere sizleri dinlemek üzere buraya geldik.  Genel başkanımızın ve genel merkezimizin farklı illerde yapmış oldukları farklı görevlendirmeler var. Bu hafta sizleri dinleyeceğiz sizlerle görüş alışverişinde olacağız. Gerçekten ülkemiz zor bir dönemden geçiyor istihdam sorunu, ekonomik sorunlar, toplumsal sorunların çözümü noktasında maalesef gerek merkezi ana hükümetin yerel yönetimin Adıyaman'da çok büyük sorunları olduğunu görmekteyiz. Bunları çözecek bir zihniyeti ve bunları çözecek bir anlayışı hayata geçirmek adına buradayız. Sizler ile görüş alışverişinde bulunacağız toplumun farklı kesimlerini dinleyeceğiz. Bunlar neticesinde de bu görüşlerimizi de bir rapor halinde genel merkezimize sunacağız ve sizlerin sorunlarına çözüm üretecek bir sonuca ulaşacağımızı umut ediyorum, ben çok teşekkür ediyorum.”

Chp’nin belediyecilik yaptığı yerlerde özgürlük, hizmet ve saygının bulunduğuna dikkati çeken Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ise şunları aktardı; “Sayın il başkanımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, çok değerli Adıyamanlılar ben de hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sayın vekilimiz zaten gereken her şeyi söyledi. Biz Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan şu anda ülkemizin zor koşullar altında iyi yönetilmediğini düşünüyoruz. Mevcut ekonomik krizinde kesinlikle bu ısrarla bize dayatılan tek adam rejiminin ürünü olarak ortaya çıktığını düşünüyoruz. Biz bir an evvel Türkiye'yi aydınlık günlere ulaştırmak istiyoruz. Bunun içinde çabamız öncelikle belediye seçimleri. Bugün Adıyaman’dayız. Adıyaman gibi güzel bir yerde CHP'li belediyeciliği Adıyaman'a getirmek için uğraşacağız. Buradaki sivil toplum örgütlerimiz ile örgütümüz ile halkımızla birlikte olarak Cumhuriyet Halk Partili belediyeciliği sayın vekilimin dediği gibi derman belediyeciliği buraya nasıl getirebiliriz bunun yollarını araştıracağız. Nerede bir Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi varsa İnan ki orada özgürlükler var, orada hizmet var, orada insana saygı var. Belediyecilik çok ayrı bir konu ve bizim partimizin bu konuda ki deneyimi oldukça fazla. Bütün Türkiye’de bunu yansıtmak istiyoruz. Bu belediye seçimlerinde bunu başaracağımıza da inanıyoruz. Bizleri bugün bu kadar konuksever bir şekilde karşılayan değerli üyelerimize partillerimize çok teşekkür ediyoruz. Ben de hepinizi tekrardan saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.”

Çağdaş belediyeciliğin Chp’nin bulunduğu yerlerde olduğuna değinen Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü Adıyaman’da iddialı olduklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Değerli Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarım, dava arkadaşlarım, değerli basın mensupları arkadaşlarım genel bir ifade ile anlattılar. Detaylarını sizler de biliyorsunuz. Biz burada aday belirlemeye değil kimin iyi yöneteceğine yardımcı olmaya geldik. Ben uzun uzun anlatmayayım. Çağdaş belediyeciliğin Cumhuriyet Halk partililer tarafından yönetilen yerler de görüyorsunuz. İstanbul'un biliyorsunuz bizim yönettiğimiz belediyelerdeki durumu oradaki çağdaş, sosyal yaşamı insanların özgürce yaşadığı yerler bizim yönettiğimiz yerlerdir. Genel başkanımızın geçen hafta ifade ettiği gibi Ak Parti ile yönetilen İstanbul içindeki belediyede yaşayanlar dahi vakit geçirmeye bizim yönettiğimiz belediyelerin olduğu yerlerde vakit geçiriyorlar. Demek ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönettiği belediyelerde çağdaşlık, özgürlük ve sosyal yaşam koşulları hepsinden daha iyi olduğu için. Arkadaşlar o yüzden Cumhuriyet Halk Partisi bu dönemde birçok yerleri alacağımız gibi Adıyaman'da da iddialı olmalıyız ve iddialı olduğumuza da inanıyorum, çalışmalarımızı da başlattık konukseverliği niçin ben de çok teşekkür ediyorum.”

Yapılan açıklamalardan sonra temayül yoklaması için toplantıya geçildi.


Kaynak:PHA

Editör: Adıyaman Haber