CHP İl Başkanlı parti binasında düzenlenen basın açıklamasına, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, CHP Merkez Adıyaman İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler ve parti yönetimi katıldı.

Milletvekili Tutdere, "128 milyar dolar nerede" afişlerinin valilik kararıyla indirilmesine ilişkin olarak burada yaptığı açıklamasında, sandıkta milletten aldıkları yetkiyle iktidardan hesap sorduklarını ifade etti.

"AK Parti iktidarından hesap sormak bizim vatandaşa borcumuz "

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak, vatandaşın bize sandıkta verdiği görevin gereğini yerine getiriyoruz" diyen Tutdere, "Türkiye’yi işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa mahkum eden, bu milletin parasını, fakirin fukaranın parasını ne yaptınız diye AK Parti iktidarından hesap sormak bizim vatandaşa borcumuz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletimizden aldığımız görevi yerine getiriyoruz."dedi.

"Valilik aldığı kararla hukuku hiçe saymıştır"

İl ve ilçe binalarına asılan afişlerin yasaklama gerektirecek bir içeriğe sahip olmadığını ve herhangi bir suç unsuru taşımadıklarını dile getiren Tutdere, Adıyaman Valiliğinin asılan afişleri toplatma kararının hukuka aykırı olduğunu ve Adıyaman Valiliği’nin aldığı bu kararla hukuku hiçe saydığını kaydetti.

Milletvekili Tutdere, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Siyasi partiler, hem siyasi partiler kanunu gereği hem de anayasa gereği kendi siyasi çalışmalarını yapmakla görevlidirler. Yurttaşlarımızın hakkını sorgulayan afişlerimiz sarayın talimatıyla valiliklerce toplatılmaktadır. Alınan bu karar hem hukuka hem de vicdana aykırıdır. Valilik tarafından alınan bu kararın iptali için, Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı olarak yürütmeyi durdurma kararı istemiyle İdare Mahkemesine dava açtık. Valilik de karar verse, sarayın savcıları da karar verse biz bu soruyu hem Adıyaman’da hem de Türkiye’nin dört bir yanında, bütün milletimiz adına sormaya devam edeceğiz." dedi.

Binzet:Cumhuriyet Halk Partisi bütün örgütleriyle bugün yine soruyor, 128 milyar dolar nerede? 

CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet ise hukuksuz afiş indirmelere yönelik değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Gelişen konnektör içinde bugün Adıyaman'da bütün ilçe başkanları ve sayın milletvekilimizin katılımıyla geçtiğimiz dönemdeki hukuksuz afiş indirmelerle ilgili bir değerlendirme yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi bütün örgütleriyle bugün yine soruyor, 128 milyar dolar nerede? Biz bunun peşindeyiz. Bir dolu açıklamalar geliyor, evinde deniyor, kasada deniyor. Biz 128 milyar doların nerde olduğunu merak ediyoruz. Bu da vatandaş olarak en doğal hakkımız, bunu sormak durumundayız. Bu anlamda ilçe başkanlarımızla birlikte ve sayın milletvekilimle birlikte yeniden değerlendirip önümüzde ki çalışmalar için hazırlıklar yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha