Ankara'dan uçakla gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'ya, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet ve CHP Merkez Adıyaman İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler,  CHP Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Songül Yavuz  ve partililer karşıladı. 

Başkan Nazlıaka, ilk olarak CHP İl Başkanlığı ziyaret ederek partililer ile gerçekleştirdiği kısa toplantının ardından özel bir düğün salonuna geçti.

Binzet: Hukuksuzluğun mutlaka hesabı sorulacaktır

Burada İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından kürsüye çıkan CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet,"Kadın ölümleri günde en az bir olduğu dönemde bir gece millet meclisi tarafından daha evvel kabul edilmiş olan İstanbul Sözleşmesi bin kişinin imzasıyla AK Parti hukukuna yakışır bir şekilde geri çekildi. Burada bahsettiğimiz sayılar değildir, anamız bacımız kızımız kardeşimizdir. Bunları sayı olarak görmeyelim. Yarın öbür gün bunların hepsi bizim kendi çocuklarımızın kızlarımızın başına gelebilir. Bu anlamda İstanbul Sözleşmesinin önemini tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi tarafından imzalanmış ve kabul edilmiş bir sözleşmenin AK Parti iktidarı başı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir gece rüyasında gördüğü bir şeyle bu sözleşmeden çekilmesi hukuksuzdur. Önümüzdeki dönemde bu hukuksuzluğun mutlaka hesabı sorulacaktır."diye konuştu.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise aynı dayanışmayı Adıyaman‘da da yaptıklarını belirterek, İl örgütümüz kadınlarımız gençlerimiz bütün teşkilatlarımızla birlikte bu zor süreçte her daim hemşerilerimizin yanında olduk her daim onların dertlerine derman olmaya çalıştık. Tabi ki biz muhalefet partisiyiz bizim imkanlarımız kısıtlı iktidarı özellikle bu konuda çok uyardık. Yapması gerekenler konusunda genel başkanımız her daim önerilerde bulundu. Ancak vatandaşı dinlemedikleri gibi muhalefeti de dinlemeyen bir iktidarla maalesef bu ülke yönetilmektedir."dedi.

Tutdere:Bir gecede esnafımız, çiftçimiz, köylümüz, hepimiz fakirleştik

"Kovid sürecini başarısız yöneten hükümet şu anda ekonomiyi de batırmış durumda" diye ifade eden Tutdere, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Konu son birkaç güne hepiniz dikkatli bakınız. Bir gece yarısı bu ülkenin merkez bankasının başkanı değişti. Dolar 7.2’den 8 liraları geçti ve bir gecede esnafımız çiftçimiz köylümüz hepimiz fakirleştik. Zaten zor bir süreç yaşıyoruz. Adıyaman’dayız sokaktayız esnaflarımızla köylümüzle beraberiz. Millet şu anda gerçekten evine ekmek götüremiyor. Esnaflar siftah yapamıyor vatandaşlarımız ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntı yaşıyor biz bunun farkındayız. Bu sürecin son bulması insanlarımızın mağduriyetin giderilmesi için her daim genel başkanımız milletvekillerimiz bizler iktidara yol gösteriyoruz. Çağrılarda bulunuyoruz ancak iktidarın vatandaşın unuttuğunu hepimiz biliyoruz görüyoruz.

AK Parti artık Türkiye’yi yönetemiyor, ne adalet anlamında, ne ekonomi anlamında, ne de hukuk anlamında. Bugün çok anlamlı bir proje sayın genel başkan birazdan burada tanıtımını yapacak. Keşke bu projeyi tanıtma gereği duymasaydık, keşke devlet anayasadaki en temel görevi olan insanların can ve mal güvenliğini sağlayabilseydi. Ama maalesef değil milletin can ve mal güvenliğini sağlamak şu anda uygulamalarıyla bizzat milletin canını okuyan iktidarla karşı karşıyayız. Kadınlarımız gençlerimiz bütün kesimler bu iktidarın antidemokratik uygulamalarından dolayı zorbalıktan dolayı adaletsizliklerinde dolayı büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. İşte tam bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizlere büyük bir sorumluluk düşüyor. Genel başkanlığımızın liderliğinde şu anda Türkiye’de demokrasi mücadelesi veren bütün kesimlerle birlikte, bütün güçlerle birlikte Türkiye’yi bu karanlıktan kurtaracak çalışmaları projeleri hep birlikte hayata geçiriyoruz ve bundan sonra da geçireceğiz. Herkes umutlu olsun umutsuzluğa gerek yok Adıyaman ve Türkiye’nin sokaklarına bakın bütün kesimler Cumhuriyet Halk Partisi olarak partimizin ve genel başkanımızın liderindeki bu hareketi umut olarak görüyor."

Genel Başkan Nazlıaka: Genel merkezimizde 444 82 85 numaralı bir çağrı merkezi kurduk


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da, kadına şiddetin önlenmesine ve kadına destek amaçlı geliştirdikleri projeyi tanıtmak amacıyla Adıyaman'da bir araya geldiklerini kaydetti.

Projeye ihtiyaç duyma sebeplerini aktaran Nazlıaka, konuşmasında, şunları ifade etti:

"Ne yazık ki kadına yönelik şiddet her geçen gün daha da kontrolden çıkmış durumda, işte bu noktada bizlerde ne yapabiliriz diyerek bir projeyi hayata geçirdik. Bu projeyle genel merkezimizde bir çağrı merkezi kurduk 444 82 85 numaralı 7/24 faaliyet gösteren bu çağrı merkezimizi arayanlara hem ücretsiz hukuki destek hem ücretsiz psikolojik destek hem de diğer konulardaki ihtiyaçlarını karşılama konusunda hizmet veriyoruz. Bugün Adıyaman barosuyla imzalamış olduğumuz protokol çerçevesinde Adıyaman’daki vatandaşlarımıza da şiddet gören mağdurlarımıza da yine hukuki ücretsiz destek sunmaya devam edebileceğiz. Yine aynı şekilde tüm psikolojik danışmanlık rehberlik derneği kanalıyla da psikolojik destek hizmeti sunacağız."

"Bizim bulunduğumuz davalardan daha adil kararlar çıkıyor"

"Önemli olan zor zamanlarda yan yana durmak işte bu nedenle duruşmalarda karakollarda adliyelerde her yerde kız kardeşlerimizle dayanışıyoruz" diyen Nazlıaka, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şiddet görüyor karakola gidiyor, karakolda şiddet gösteren kişi davet ediliyor birlikte çay içilip barıştırılıp tekrar eve gönderiliyor ve tekrar şiddet sarmalıklı şekilde geri dönülüyor. İşte bu nedenle karakolda başvurusu esnasında vatandaşlarımızın yanında olmayı çok önemsiyoruz. Emine Bulut evladının gözü önünde ölmek istemiyorum diyerek katledilen kız kardeşimiz. Biliyor musunuz 4 saat önce karakoldaydı aslında Emine Bulut. Duruşmalarda ve adliyede yanında olmaya önemsiyoruz. Çünkü Ayşe Tuğba Aslan’ı hatırlarsınız hani şu 22 kez savcılığa suç duyurusunda bulunup 23.sü çantasındayken ve yazdığı notta ben öldükten sonramı bu hayatıma sahip çıkacaksınız yazarken katledilen kız kardeşimiz.

O yüzden her aşamada yan yana durmayı çok ama çok önemsiyoruz ve bütün davaları takip ediyoruz çünkü biliyoruz ki bizim bulunduğumuz davalardan daha adil kararlar çıkıyor. Biz orada bulunduğumuzda yok kravat takmıştı efendi durmuştu, takım elbise giymişti diye ihal indirimleri uygulanıyor. Keşke bizim orada bulunduğumuza ihtiyaç olmasa adalet kendiliğinden adil kararlar verse ama ne yazık ki içinde bulunduğumuz üstünlerin hukuku var. Bir başka yaptığımız şey ise yaptığımız bu kız kardeşlerimizi kadın dernekleriyle bir araya getiriyoruz. Çünkü şiddet görenlerin giderek kendini yalnızlaştırdığını görüyoruz. Bu projemizde yalnız değilsin biz varız; dedik. Hatta logo olarak kalp işaretinin içerisine lokasyon işareti yerleştirdik yani şiddetin son bulduğu adres dedik. Tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı olarak sadece bu projeyle ilgili değil genel olarak da bütün şiddet haberlerini takip edip ülkemizin şiddet haritasını çıkartıyoruz çünkü biliyoruz ki ilk seçimlerde iktidara geleceğiz ve iktidara geldiğimizde sorunları yerinde çözeceğiz."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha