Ziyaretin ardından gerçekleşen toplantıda gençlerle bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Gizem Tasın ve Eğitim Sekreteri Ahmet Korkmaz, erken seçim ve çalışmalar hakkında CHP Gençlik Kolları Başkanı Abuzer Hazar’dan bilgiler aldı.

CHP Eğitim Sekreteri Ahmet Korkmaz, “Bizler 24 Haziran erken seçim gerekçesi ile birlikte Türkiye her tarafına seçim startı veren bir siyasi parti gençlik kolları olarak bu sahalarda, bu meydanda ne yapabiliriz diye bölgeyi geziyoruz” dedi.

CHP gençlik kollarının her zaman seçimlere hazır olduğunu açıklayan Korkmaz, “Bizler biliyoruz ki 24 Haziran seçimleri aslında bir erken seçim değil baskın seçim. Türkiye gençliği, Türkiye'nin umudu bu kararı sandıkta cevabı iyi bir şekilde verecektir. Adıyaman gençliği harçlık olarak tütün gelirini, elde ettiği tütün geliri ile çeyiz parasını, damadın tütünden elde ettiği düğün parasını, karşılığını kesen bir iktidara karşılık bunun cevabını sandıkta verecektir. Bir önceki referandum seçiminde seçim yasasına göre mühürsüz oyları geçersiz kalan 101’nci madde yok sayarak mühürsüz seçim yapan bir siyasi iktidarın bu seçimde de anti demokratik şekilde 60 gün kala Türkiye siyasi rejimini değiştirecek seçime, 60 gün kala yapmasında hiçbir şekilde tanımıyoruz. Tanımamakla birlikte CHP gençlik kolları her yerde, ne zaman, ne şekilde olursa olsun, bir gün sonra seçim çalışması yapacak şekilde sahada olduğunu her zaman belirtiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruluşu olan 23 Nisan 1920 gününün 98’nci yıl dönümünde Adıyaman’da olmaktan çok mutluyuz. Bu meclisi kuran, bu meclisi var eden, özgür iradenin Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yoldaşlarının bizler temsilcisi olarak Anadolunun her tarafında bu işin takipçisi olacağız. Bu işin peşini hiçbir zaman bırakmayacağız. Meclisin kuruluşundan itibaren gerçekleşen süre zarfından sonra demokrasi inşa etmek adına Türkiye'nin her tarafında çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha