Alkayış, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Ocak 2020 tarihinde Merkez üssü Elazığ- Sivrice meydana gelen depreminde Adıyaman'ın da etkilendiğini ve bundan dolayı Adıyaman Kapalı Cezaevi yapılan tetkik ve incelemelerden sonra ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar verildiğini anımsattı.

"Ceza infaz memuru kardeşlerimiz mağdur olmaması için Adıyaman'da kaldılar"

Bu nedenle hükümlü ve tutuklu vatandaşların can ve sıhhat bütünlüğü ve güvenliği için çevre illere nakilleri sağlandığını hatırlatan Alkayış, şunları ifade etti:

"Cezaevinin boşaltılmasından sonra cezaevi personelinin akıbetinin ne olacağı tartışılmaya başlandı. Adıyaman Kapalı Cezaevi'nde toplam 269 personel totalde hizmet veriyor. Adıyaman Kapalı Cezaevinin kapatılmasından sonra cezaevi personeli olan ceza infaz koruma memuru arkadaşlarımız huzurları kaçmasın ve esenliklerinin bozulmaması için durumu AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Aydın'a ilettik, Sayın Ahmet Aydın ve  İl Başkanımız ile birlikte cezaevine gittik. Cezaevinde çalışan ceza infaz koruma memuru arkadaşlarımızın taleplerini dinledik ve orada cezaevi müdürümüz ve başsavcımızla da teknik olarak bilgiler alındı. Aradan geçen 7 ayda ceza infaz koruma memuru kardeşlerimiz mağdur olmasın diye Adıyaman'da kalmaya devam ettiler.

Tabii bunda AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Aydın'ın yoğun çabası ve gayreti sonucu oluştu. Sizlerin huzurunda kendisine çok teşekkür ederim. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığımız Adıyaman Kapalı Cezaevi kapalı olduğu için infaz koruma memurlarımızın tercihleri dikkate alınarak başka illere gönderilme ve nakil kararını almıştır. İnfaz koruma memuru olan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bu son karardan sonra defaten bizlerle toplantı yaptılar. Biz de sorunu İl başkanımıza, milletvekillerimize ve Sayın Aydın'a ilettik. Ahmet Bey'in girişimi ile ceza infaz koruma memuru olan kardeşlerimizin taleplerini aldık. Ahmet Bey, Adalet Bakanımızla görüşmeler gerçeklerdi. Geçtiğimiz günlerde de ceza infaz koruma memuru arkadaşlarımızda partide bir toplantımız oldu. Meseleyi bütün boyutlarıyla ele aldık. Telekonferans yöntemi ile ceza infaz koruma memuru olan arkadaşlarımızın taleplerini düşüncelerini Ahmet beye ilettik, Ahmet Bey canlı olarak kendileri ile görüştü. Bu görüşmeler sonucu talepler belli bir noktaya da getirildi. Detaylar inşaallah kararlar alındığında kamuoyu ile paylaşacağız; ancak ceza infaz koruma memurlarımızın mağdur olmayacağını belirtmek isteriz."

"Milletvekili Aydın'ın çabası her türlü taktire değer"

Milletvekili Aydın'ın çabasının her türlü takdire değer olduğunu vurgulayan Alkayış, "İnanılmaz bir gayretle bu arkadaşlarımız mağdur olmaması, ailelilerinden ayrılmasın diye ciddi bir çaba içerisindedir.

Ancak Adıyaman Kapalı Cezaevi hizmet vermediği için elbette ki Adıyaman'da da kalmaları mümkün değil. Ancak, özellikle bu personellerimizden durumlarına, statülerine göre onları mağdur etmeyecek bir şekilde bir çalışma yürütülüyor. Dediğimiz gibi önümüzdeki günlerde detayları daha sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Ancak şunu söyleyeyim ki hükümetimizin ceza infaz koruma memuru olan Adıyamanlı kardeşlerimizi burada hizmet edenleri mağdur etmeyecek, onların da görüşleri beyanları alınarak, memnun olabileceği bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bu çalışmalarımız inşaallah en kısa sürede sonuçlanacaktır.Adıyaman'da yapılacak yeni cezaevinin hizmete başlamasıyla hem tutuklu ve hükümlü yakınları hem mesleğimizi icra eden avukat arkadaşlar hem güvenlik birimleri hem de tutuklu ve hükümlülerin kendileri kendi memleketlerinde bu yargılama sürecini infaz sürecini yapmış olacaklar. Bu çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak ve ceza infaz koruma memuru arkadaşlarımızın beklentisine uygun olarak sonuçları hep birlikte temin edeceğiz."şeklinde ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha