AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, İl Başkan Yardımcıları Zeynal Asnuk, Mustafa Öztürk ve İl Genel Meclis Üyesi Zeynal Özbilgin ve partilerin eşlik ettiği ziyaret turları, Özer ailesine başsağlığıyla başladı.
Kuştepe Köyünde geçtiğimiz aylarda kuyu temizlerken zehirlenerek hayatını kaybeden Baba Nusret Özer’in ailesini ziyaret eden AK Parti heyeti, köy halkıyla bir araya gelerek sorunları dinledi.
Ardından Adıyaman Orman Fidanlık Şefliğine bağlı fidanlık ve Adıyaman Üniversitesi Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen heyet, daha sonra Uludam, Alibey, Uzunpınar, Serhatlı, Düzce, Gözebaşı, Büyük Hasancık, Küçük Hasancık, Boğazözü, İnceler köyleri ile Kömür Beldesini ziyaret etti.
Seri ziyaretler sonrası gazetecilere açıklama yapan Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, gittikleri her köyün kendilerini güler yüz ve samimiyetle karşıladığını ifade ederek “Köylerimizin  talep ve gereksinimleri için bu ziyaretlerimiz bizim için son derece önemli. Ayrıca bu ziyaretlerimizde Adıyaman ekonomisinin can damarı olan sarmalık kıyılmış tütünde kooperatifleşmenin önemini çiftçilerimize anlatıyoruz. Son olarak sarmalık kıyılmış tütünle ilgili bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara uygulanan hapis cezasının 6 ay ertelenmesi için kanun teklifini meclisten geçirmiştik. İnşallah bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek kooperatifleşmeyi kurumsal hale gelmesine yönelik izlenecek yol haritasını tütün üreticilerimize tüm detaylarıyla anlatıyoruz. Konuyla ilgili görüş ve önerileri almaya devam ediyoruz. Örneğin, talepler doğrultusunda kooperatiflerin kurulumu ile ilgili bazı düzenlemeler getirdik. Bu anlamda da daha önce sadece OSB'lerde bu tesisler kurulabilecekken, OSB dışı da bu tesislerin kurulabileceği hükmünü kanuna ekledik. Asgari bin metrekare kapalı alan şartı varken, bunu da 750 metrekareye düşürdük. Dolayısıyla, bu tütün kooperatiflerini faaliyete sokmak için, yasal ve legal anlamda bu işi yapmak için kooperatifleri teşvik eden çok ciddi düzenlemeleri vatandaşlarımıza tek anlattık. Sağ olsun konuştuğumuz her bir vatandaşımız tütünün kurtuluş reçetesinin kooperatifleşmeden geçtiğini biliyor. Bu olumlu yaklaşımlarla en kısa sürede somut adımlar atılarak Türkiye’de en iyi kooperatifleşme modelini uygulayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin ise, “Ziyaret ettiğimiz köylerde kıymetli hemşerilerimizle bir araya geldik. Öncelikle gönlü güzel kardeşlerimize sevgilerimi ve saygılarımı iletiyor, bu özel birlikteliğimiz daim olmasını diliyorum. hemşerilerimizle sohbet ettik,  köyün sorun ve taleplerini dinledik. Adıyaman köylerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın taleplerini iletmeleri için gerçekleştirdiğimiz görüşmelerimizde inşallah hep devam edecek ve çalışmalarımızı özenle sürdüreceğiz. Köy sakinleriyle yaptığımız sohbetlerde köylerimizin gündeminde olan birçok konuyu etraflıca konuştuk  ve üzerinde fikir yürütmeye gayret ettik. Hemşerilerimizin yaşadığı köylere olan ilgisini, böylesi yakinen görmek bizleri çok mutlu ediyor. Şunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Köylerimizde vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp, her birinin sesine tek tek kulak vermek bizim boynumuzun, vazifemizin en güzel gerekliliklerinden biridir. İnşallah bu ziyaretlerimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sıklıkla yapacağız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’da, yaptıkları ziyaretlerde köy sakinleriyle sohbet etme imkanı elde etiklerini belirterek, “ Köyde yaşayan hemşerimizi ziyaret edip, güler yüzlü samimi sohbetlerini dinledik. Sorunları yerinde görmek ve el birliğiyle çözüm üretmek amacıyla yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizi duygulandırdı. İnşallah hemşerilerimizin taleplerini çözüme kavuşturmak İçin her türlü gayreti göstereceğiz” dedi.

Köy ziyaretlerinin koordinasyonunu sağlayan Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2007 yılında yaptığı konuşmayı hatırlatarak “Cumhurbaşkanımız o gün, yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak demişti. Hamdolsun Adıyaman'ımızın su, içme suyu ve yol problemlerini çok kısa süre içerisinde tamamladık. Neredeyse parke taşı döşenmeyen köylerimiz kalmadı. Yine köy konakları yapıyoruz. Elbette görüştüğümüz her bir vatandaşımız Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve başarıya ulaştırdığı hizmetlerin halkımız tarafından takdirle karşılandığını bir kez daha görmek bizleri çalışmalarımızda daha çok motive ediyor. Bu ziyaretlerimiz gerek köylerde olsun gerekse mahallelerde sıklıkla devam edecek” diye konuştu

Son olarak görüşleri alınan İl Genel Meclis Üyesi Zeynal Özbilgin ise, konuşmasında AK Parti dönemi ile birlikte kırsal bölgelerde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade ederek “ Her bir İl Genel Meclis Üyemiz sorumluluk bölgelerinde olan köylere hizmet götürmek için canla başla çalışıyor. Bilhassa şuana kadar KÖYDES projelerini en güzel şekilde Adıyaman’da uygulayan illerin başında geliyoruz. AK Parti döneminde yapılan yatırımları vatandaşlarımızın bizzat ağzın dinlemek bizlere gurur veriyor, çalışma şevkimizi arttırıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha