Törene, Şanlıurfa Vali Yardımcısı ve GAP Havalimanı Mülki İdare Amiri Ufuk Akıl, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdürü M. Münir Uludağ, THY Satış Müdürü Hasan Malik Aydıner, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.

189 yolcusu ile İzmir’den Şanlıurfa’ya gelen TK7582 sefer sayılı uçağın alana inmesi, DHMİ ARFF ekibi tarafından su tüneliyle karşılanması ile başlayan törende, gelen yolculara lokum ikram edildi.

Protokol, uçuş ekibi ve davetlilerin katılımıyla kurdele kesimi ve yeni hat açılış pastası kesildi.

Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, burada Şanlıurfa turizminin geliştirilmesinde uçak seferlerinin önemi konulu bir konuşma yaptı.

Şanlıurfa’nın nüfus yoğunluğu, gelişen sanayisi ve 2019 Göbeklitepe Yılı’nın turizme olan etkisi nedeniyle daha çok uçak seferine ihtiyaç duyduğunu belirterek, Şanlıurfa-İzmir uçak seferlerinin hayırlı olmasını diledi.

Vali Yardımcısı Akıl, İzmir-Şanlıurfa hattının açılması için talepte bulunan ve destek veren kuruluşlar ile bu talebe olumlu yanıt veren Türk Hava Yolları yöneticilerine teşekkür etti.

Anadolu Jet İzmir-Şanlıurfa uçuşları Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri saat 13.20’de, Şanlıurfa-İzmir uçuşları da aynı günler saat 15.35’te gerçekleştirilecek.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha