Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, genel görüntüyü bozan ve kurallara uygun olmayarak ilçenin görüntüsünü bozan  yapılara izin verilmeyecek.

Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat,yaptığı yazılı açıklamada, "Eski Samsat 1988 yılında tamamen sular altında kalmıştı. Yerine kurulan Yeni Samsat ise 2017 Mart ayı ve 2018 Nisan ayında art arda iki kez yıkıcı depremlerle sarsıldı. Şimdi ise güzel ilçemiz yeniden ayağa kalkıyor. Manevi çöküntüleri tam olarak ortadan kaldıramasak da fiziki şartları iyileştirme, yaşamı normalleştirme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu anlamda baktığımızda; yapımı biten konutlarına kavuşan vatandaşlarımıza büyük görevler düşmektedir."dedi.

Vatandaşların evlerine yaptıkları her tadilatın şehircilik anlamında, düzenli imarlaşma anlamında kente yansıyacağını kaydeden Fırat, şunları kaydetti:

"Bu sebeple tadilat planlarını bu bakışla dikkatle ve özenle yapmalılardır. Bu sayede evlerini ilk teslim alanların örnek tutumu daha sonra alanlar veya ikinci etap evlerini teslim alanlar için de örnek oluşturacaktır. Kötü/çirkin başlarsak yine öyle devam eder.Bunun yanı sıra unutulmamalıdır ki biz deprem bölgesindeyiz. Bazı şahit olduğumuz baştan savma, iğreti, dayanıksız tadilatlar bu konuda ders almadığımızı da gösterir. kaldı ki AFAD tarafından her türlü doğal şartlara göre imalatı yapılan bu konutların, yanlış tadilatlarından dolayı oluşabilecek can veya mal kayıpları da çok ciddi kanuni sorumluluklar doğuracaktır."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha