Akel, yaptığı açıklamada, depremin ardından hemen ilçenin yöneticilerini aradığını belirterek, aciliyet açısından ihtiyacı sorduğunu anımsattı.

İlçede içme suyu konusunda sıkıntı olduğunu öğrenmesinin ardından hemen harekete geçtiğini anlatan Akel, şunları kaydetti:

"Samsat ilcemizde meydana gelen depremin ardindan ilçede suların kesik oldugunu ve bir içme suyu sıkıntısı oldugunu ögrendik ve acele bir kamyon su tedarik ederek, dağıtımını gerçekleştirdik. Şimdi Samsat’ımız için birlik olma zamanı. Kardeşlerimize sahip çıkma zamanı"

- HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Hayırsevelere de çağrıda bulunan Akel, "Bütün hayırsever hemşehrilerimizden Samsatlı kardeşlerimizin yaralarına derman olmaya davet ediyoruz. Elbetteki butun kurumlarımız, valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, Afad olsun, gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz olsun herkes canla basla çalışıyor. Ancak orada kardeşlerimize yapacağımız bir ziyaret bile onlara moral ve destek olabiliyor. Rabbim bizleri boylesine kazalardan, felaketlerden ve musibetlerden korusun insaallah" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha