Şambayat Belediyesi su gözü içme suyu projesi‏ ihalesi yapıldı ve su boruları döşenmeye başlandı.

Yıllardır su sorunu yaşayan Adıyaman’ın Besni İlçesine Bağlı Şambayat Beldesi sakinleri kendilerine yıllarca yetecek suyun gelmesini sabırla bekliyorlar.

Konuyla ilgili sitemize açıklamalarda bulunan Şambayat Belediye Başkanı Orhan Mutlu şu açıklamalarda bulundu:

“Şambayat Beldesi daha önceleri yıllarca abundu-karpuzatan suyu diye adlandırılan suyu kullandı. Buna ilaveten Göksu çayında dalgıç pompalarla çekilen suyu kullandı. Fakat Şambayat beldesinin büyümesi sonucu bu kaynaklar yetmemeye başladı. Bunun üzerine Şambayatımızın su sorununu halletmek için arayışlara girdik. Yaptığımız araştırmalar sonucu Sugözü içme suyu projesinde karar kıldık. Hemen gerekli girişimleri yaparak resmileştirdik. Yapılan ihaleyi Doğu-Med (sağlık hizmetleri mad.inş. Gıda med. Yem tic. Ve sanayi ltd.şti.) firması kazandı. Firmanın sözleşme tarihi 08.01.2013, işe başlama tarihi 17.01.2013, İşin bitim tarihi 360 takvim günüdür. Denetimi İller Bankasındadır.” dedi.

Şambayat’tın bir an Önce suyuna kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Başkan Orhan Mutlu, Şambayat su gözü içme suyu projesinin şambayata hayırlı uğurlu olmasını dileyerek,  
Emeği geçen tüm Milletvekillerimize, Adıyaman Belediye Başkanımıza, İller Bankası Genel ve Bölge Müdürlüklerine ve emeği geçen bütün yetkililere şahsım ve halkım adına teşekkür ederim. Dedi.

Haber: Şambayat haber-adıyamanlılar.net

 

Editör: Adıyaman Haber