Sağlıktaki Sorunlara Kayıtsız Kalan Yöneticileri İktidar Kaygısı Sardı
 
YAPTIĞINIZ İŞTEN "EMİN’MİSİNİZ"?
 
Adıyaman’da sağlık alanında yaşanan aksaklıklara kayıtsız kalan sağlıktaki yöneticilerin gelecek hevesleri, sağlık camiasında çeşitli entrikaların dönmesine neden oluyor. Camia ile ilgili ortaya atılan son iddia, bazı yöneticilerin, sendika seçimleri için yanında olduğu adayı desteklemeyen sağlık personelini ‘sürgün’ ile tehdit etmesi oldu.
Adıyaman’da her hafta yeni bir aksaklıkla karşımıza çıkan sağlıkta çözüm bulması gereken mercilerin siyasi gelecekle uğraşması, aksaklıkların en belirgin sebebi olarak ortaya çıkmaya devam ediyor.
Son olarak geçtiğimiz hafta Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Polikliniklerinde yaşanan doktor sıkıntısı ve sonrasında ortaya atılan ‘fırsatçılık’ dedikoduları ile gündeme gelen sağlık camiası şimdi de siyasi düşüncesi olan sağlık yöneticilerinin işini gücünü bırakıp seçimlere gidecek olan sendikalardaki yandaşlarına destek için bütün mesaisini harcaması oldu. İddiaya göre; ilde uzun süredir yöneticilik yapan bazı isimlerin sağlık sektöründe çalışan sendika üyelerini, kendi yandaşına destek vermesi için uyardığı, aksi halde ‘sürgün’ ile tehdit ettiği ortaya atıldı.
Ambulans ve doktor sayılarındaki yetersizliği, hastanelerde yaşanan aksamaları, sağlıksız sağlık sistemini görmezden gelip, çok acilmiş gibi her fırsatta kendisine bağlı birim amirlerini örgütleyerek, sendika seçimlerinde taraf olacak kadar gayri ahlaki girişimlerde bulunan, mevcut siyasi oluşumu yetersiz görerek önümüzdeki yıllarda aktif siyasette rol almak isteyen ve sağlığı bu emeline feda eden yöneticileri gazetemiz aracılığıyla kamuoyuna duyurmak isteyen ancak işten atılma korkusundan dolayı ismini vermek istemeyen bazı sağlık çalışanları, yöneticilerinin böyle ucuz işleri bırakıp, sağlığın daha önemli sorunlarıyla uğraşması gerektiğini dile getirdiler. Sağlığın içerisindeki problemlerin dışarıda görülenden daha fazla olduğunu ve siyaset düşünen bu yöneticilerin bunu bilmesine rağmen bir şey yapamadığını söyleyen sağlık çalışanları, “Bu sorunları bizim gibi bilen ve çözme yetkisi kendilerine verilen yöneticiler bu sorunları çözmek yerine bütün mesailerini sendika seçimlerine harcıyorlar. Sağlık alanı vebalin insan üstünde en fazla olduğu alandır. Yaşanan aksaklıklardan dolayı ciddi problemler yaşanıyor. Hiç kimse bu vebalin altında kalkamaz. Yöneticilerimiz, sırf bir seçimden dolayı arkadaşlarımızı ve bizleri ‘sürgün’ ile tehdit etmeyi bırakıp, asli işlerini yapmalılar” şeklinde konuştular.
Ortaya atılan iddiadan sonra sağlık camiasından nasıl bir cevap geleceği merak konusu oldu.
 
 
Kaynak: Adıyamandabugün gazetesi
 
Editör: Adıyaman Haber