Kovid-19 virüsünü yenerek sağlığına kavuşan İyilik-Der Adıyaman Şubesi gönüllüsü Zeynel Kına, immün plazma bağışında bulundu.

Yakın bir tarihte koronavirüse yakalanan Kına, adlı vatandaş sağlığına kavuştuktan sonra hasta vatandaşların iyileşmesi için immün plazma bağışında bulunarak örnek bir davranışa imza attı. 

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde immün plazma bağışında bulunan İyilik-Der Adıyaman Şubesi gönüllüsü Kına, "Yakın bir zamanda koronavirüs hastalığına yakalandım. Bu hastalığı birebir yaşayan bir vatandaşlar olarak sağlığıma kavuştuktan sonra insanlara faydalı olmak adına immün plazma bağışında bulundum. Bu konuda zaten yetkililerinde iyileşen vatandaşlarımıza çağrıları oluyor. Bizler bu hastalıktan iyileşen vatandaşlar olarak yetkililerimizin çağrılarına mutlaka uymalıyız."dedi.

Kına, çok zor bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu zor süreçte salgına yakalanan birçok insan yoğun bakımlarda ve evlerinde yaşam mücadelesi veriyorlar. Bu vatandaşlarımızın çığlıklarına kulak vererek onlara yardımcı olmalıyız. Çünkü bu hastalığın iyileşme aşamasında bizlerde çok zor günler geçirdik. Hatta iyileşip, iyileşmeme konusunda tereddüt içinde kaldık. Hekimlerimizin bizlere uyguladığı tedaviye uyarak, şifayı yüce rabbimizden diledik. Zor bir süreçten geçerek bizlere uygulanan tedavi sonrasında Allah'a hamdolsun sağlığımıza kavuştuk. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü sağlıkçılarımız gece gündüz demeden hastalarımızın sağlığına kavuşması için çaba sarf ediyorlar. Ayrıca Adıyaman Valimiz Mahmut Çuhadar’ın da Kovid-19’dan sağlığına kavuşan hastaların immün plazma bağışında bulunması konusunda çağrısı vardı. Bu çağrıya bu hastalıktan iyileşen bütün vatandaşların uyması gerekiyor. Yapılacak olan bir bağışla belki de bir insanın yeniden sağlığına kavuşmasına katkı sağlanmış olacak. Ben şahsen iki defa immün plazma bağışında bulundum. Bu salgından iyileşen bütün vatandaşlara çağrıda bulunarak, immün plazma bağışında bulunmalarını istiyorum."

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan yetkililerde immün plazma bağışında bulunan Zeynel Kına adlı vatandaşa örnek davranışından dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha