Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından okullardaki 1. sınıfa giden çocuklara Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Difteri, Boğmaca, Tetanoz ve Polio hastalıklarına yönelik DaBT-İPA aşısı yapıldı.

İlerleyen günlerde de 4. sınıf öğrencilerine de aşının yapılacağı belirtildi.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi’nde 2005 yılından bu yana çeşitli ülkelerde  kızamık salgınları yaşanması ve ülkemizin bulunduğu konum ve günümüzde artan sınır hareketleri nedeniyle yurt dışından gelecek vakalar yönünden risk altında bulunması nedeniyle Türkiye Halk Sağlığı Kurumumuzda kurulan ve düzenli olarak toplanan Kızamık Bilimsel Danışma Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda çocuklarımızın sağlığı için risk grubu kabul edilen  anasınıfı öğrencilerine de KKK aşısı yapılmaktadır. Anasınıflarında olan  48-66 ay arasındaki çocuklara uygulanmaktadır. KKK aşısı uygulanmayan çocuklara ilkokul 1. Sınıfa başladıklarında Ulusal Bağışıklama Programındaki uygulanması gereken KKK aşısı uygulanacaktır

Kutlu, Aşılama hizmetlerinde asıl amaç toplumda özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkmasını engellemek dolayısıyla bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmektir. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar,  hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler. Bu yolla henüz aşılanmamış, aşılanmaya engel oluşturan bir hastalığı olanlar da korunmuş olur. Sonuçta da sağlıklı toplumlar nesiller gelişir. Aşılanma her çocuğun hakkıdır diye konuştu.

PHA

Editör: Adıyaman Haber