Öz, Adıyaman ilinin 625 bine yakın nüfusa sahip olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

‘’2018 yılında toplam 6 milyonu aşkın hasta olup 45 bini il dışından gelen misafir hasta tanı ve tedavi amacıyla sağlık tesislerimize başvurmuştur. Bakanlığımızın talimatları ve ilimizin fiziki durumu göz önüne alınarak belirlenen ihtiyaçlar neticesinde, Android ve IOS işletim sisteminde kullanılmak üzere e-SİYAH mobil uygulaması vatandaşlarımız için hayata geçirilmiştir.

Diğer navigasyon ve benzer programlardan farklı olarak İl-İlçe Sağlık Müdürlüklerinin, Hastanelerin, Toplum Sağlığı Merkezlerinin, Aile Sağlığı Merkezlerinin, Eczanelerin ve Nöbetçi Eczanelerin enlem ve boylam bilgileri tek tek eksiksiz ve doğru girilmiş olduğundan program yer / adres bulmada emsali olmayacak şekilde hatasız çalışmaktadır."

-"SAĞLIĞA GİDEN YOL HİÇ BU KADAR KISA VE HIZLI OLMAMIŞTI"

Doktor Öz, e-SİYAH mobil uygulaması ile tüm il geneli İl-İlçe Sağlık Müdürlüklerinin, Toplum Sağlığı Merkezlerinin, Aile Sağlığı Merkezlerinin, Hastanelerin, Eczanelerin ve Nöbetçi eczanelerin iletişim ve adres bilgilerine ulaşıldığını vurgulayarak, ‘’İlgili telefon numaraları aranabilmekte, mail adreslerine mail gönderilebilmekte, navigasyon yönlendirmesiyle seçilen hedefe tek bir butona dokunularak en kısa sürede ulaşım sağlanabilmektedir. Program, PLAY STORE ve APP STORE için ayrı ayrı tasarlanmış olup, müdürlüğümüz web sayfası, sosyal medya hesaplarında bulunan kare kodun ya da merkez ve ilçelerdeki tüm sağlık tesislerine, eczanelere ve görünür çeşitli yerlere asılan afişlerde bulunan kare kodun okutulması ile tablet ve telefonlara (sadece konum izni verilerek) ücretsiz olarak indirilebilmektedir’’ ifadelerini kullandı.

-"PROGRAMDA BULUNAN SAĞLIK TESİSLERİ OTOMATİK OLARAK SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR’"

Uygulamanın ön sayfasında İl-İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri, Hastaneler, Eczaneler ve Nöbetçi Eczaneler şeklinde listelendiğini aktaran Öz, gidilmek istenilen sağlık tesisi, eczane veya nöbetçi eczanenin üzerine tıklandığında kurum bilgileri (telefon numaraları, fax numaraları, mail adresleri) ve adrese git butonu ekrana geldiğini söyledi.

Öz, şunları kaydetti:

"Ayrıca ‘Arama’ ve ‘En Yakın Olana Git’ butonunu kullanılarak da gidilmek istenilen sağlık tesisine, eczaneye / nöbetçi eczaneye zaman kaybetmeden en kısa ve kestirme yoldan kolayca ulaşılabilmektedir. Yeni açılan veya kapanan sağlık tesisleri programda otomatik olarak sürekli güncellenmektedir. Geliştirilen e-SİYAH mobil uygulaması Türkiye’de tüm illerdeki sağlık tesislerinin koordinatları ile iletişim bilgileri güncellenerek kullanılabilinecek ücretsiz bir program olup, ülke çapında yaygınlaşması durumunda halkımızın sağlık hizmetlerine erişilebilirliğini kolaylaştıracak örnek bir proje özelliği taşımaktadır."

Öz, e-SİYAH mobil uygulamasının herkes için hayırlı olmasını, sağlıklı ve e-SİYAH’lı günler geçirmelerini diledi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha