CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, ziyarette yaptığı konuşmasında "Dünya geneli pandemi olarak kabul edilen Kovid-19 virüsü ile mücadele de en etkin rolün hiç şüphesiz, sağlık çalışanlarımız göstermektedir." dedi.

Başkan Binzet, içinde bulunulan salgın döneminde en fazla emeği harcayan, en fazla eforu sarf eden, evinden çoluğundan çocuğundan ayrı kalan ve bütün canını riske ederek, bizlere hizmet vermeye çalışan Tabipler Odasını ziyaret etmek istediklerini dile getirdi.

Başkan Binzet:Canları pahasına emek veriyorlar

Bu süreçte sağlık çalışanlarının adeta kanatsız melekler ve kahramanlar olduğunun altını çizen Binzet, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece Tabipler Odası adına değil, bütün sağlık çalışanlarımızın bu anlamdaki emeklerinin ne olduğunu, ne kadar çok yorulduklarını biliyoruz. Bu dönem içinde de odanın varlığına yönelik, şanssız, kötü açıklamaların da karşısında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Türkiye Tabipler Birliği çok geçmişi olan, geçmiş dönemlerde bu ülkeye çok fazla hizmette bulunmuş olan bir kurum. Ben bir doktor çocuğu olarak arkadaşlarımın psikolojisini çok iyi biliyorum. Çünkü aile ortamının ne olduğunu, doktorların çalışma yöntemlerinin ne olduğunu, zorluklarını çok iyi bilen bir aileye mensubum. Bu anlamda arkadaşlarımıza hem yanlarında olduğumuzu hem de bu dönem içerisinde gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etmek adına geldik.

Bize düşen ne var ise, sonuçta insan sağlığı siyaset üstü olarak sayılabilecek bir şey... Doktor arkadaşlarımız da daha doğrusu bütün sağlık emekçilerimiz bu anlamda çok ciddi emek veriyorlar. Canları pahasına emek veriyorlar. Biz onlara nacizane bir çiçek getirip teşekkür etmek istedik. Onlarla birlikte olduğumuzu, en azından kalbimizin onlarla birlikte olduğunu söylemek istedik. Ve en son büyük lider Kemal Atatürk ün dediği gibi "beni Türk doktorlarına emanet edin" demişti. Ve bizde doktorların nezdinde Adıyaman'daki doktorların en üst birimi olan tabipler birliğine diyoruz ki biz size emanetiz."

"Yaşatmak için önce bizim yaşamamız lazım "

Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Dr. Erdoğan Altunbaş ise, "İl Başkanı Burak başkanım nezdinde tüm ana muhalefet partisi görevlilerine ve yetkililerine bu nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bu zor dönemde çok güzel bir jest oldu bizim için. Sağlık çalışanlarının sorunu herkesin bildiği bir durum zaten. Kimsenin bilmediği yabancı bir durum değil. Herkesin gözleri önünde doksana yakın sağlık çalışanımız maalesef hayatını kaybetti. Bunların 39 tanesi de hekim. ve diğer sağlık çalışanlarımız da var hayatını kaybeden... Canla başla çalışarak bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyorlar. Biz bu ülkenin asli olan unsurlarından biriyiz. Her zaman her şartta ne kadar şartlar zor olur ise olsun çalışmaya devam edeceğiz. Yaşatmak için yaşamamız gerekiyor. Onun için diyoruz ki bakanlığımızın ya da hükümetimizin bize bu şartları sunması bizim de onlardan aldığımız destek ile daha iyisini yapabileceğimizi göstermemiz gerekiyor. Bizim tek dileğimiz var. Şartlarımız, çalışma koşullarımız düzelsin biz daha fazla çalışmaya hazırız. Çünkü bu ülke bizim. Yaşatmak için önce bizim yaşamamız lazım." şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha