Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, belediye başkanlığı görevinden önce yürüttüğü doktorluk mesleğinin önemine dikkat çekerek yayımladığı 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, tüm meslektaşlarının fedakârlıkla görevini yerine getirdiğini dile getirdi.

“14 Mart tarihinin yaşamımda önemli bir yeri vardır. İnsan sağlığının önündeki engelleri aşmak için meslektaşlarımız gece gündüz gayret göstermektedirler” diyerek başlayan Başkan Kılınç şunları dile getirdi:
“Hekimlik mesleği ulvi bir görevdir. Bu ulvi görevi yerine getiren meslektaşlarımız zaman zaman anlamsız engellerle karşılaşmalarına rağmen, tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte bu engelleri aşıp insana verdikleri önem nedeniyle her şeyin en iyisine layıktırlar. Özellikle Hipokrat Yeminine sadık kalmayı kendine yaşam felsefesi edinmiş bir hekim olarak aynı yeminin duyarlığını ve önemini şuan görev yaptığım Belediye Başkanlığı görevinde de devam ettirmenin gayreti içerisindeyim. ‘Beni Türk Hekimine Emanet Edin’ sözünden yola çıkarak Türk hekimlerinin bilgi ve birikimi Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından net bir şekilde ortaya konmuştur. Meslektaşlarımızın hizmet değeri ve önemi her şeyle ölçülemeyecek kadar önemlidir. Kanuni Sultan Süleyman’ın  ‘Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi’ veciz sözünün yaşatılması için büyük gayret içerisinde olan meslektaşlarımızın özellikle şuan günümüzü meşgul eden virüsle ilgili verdiği mücadele herkes ve herkes tarafından takdirle karşılandığını belirtir, bu vesileyle tüm meslektaşlarımın gününü en kalbi duygularımla kutlarım.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha