Taş, yaptığı açıklamada,  03 - 09 Kasım tarihlerinde Organ Bağışının önemi konusunda farkındalığı arttırmak amacı ile Sağlık Bakanlığı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftasının açılışı nedeniyle kurulan standa il kurum amirlerinin katılımı sağlanarak Organ ve Doku Bağışının öneminin tekrar vurgulandığını anımsattı.

Adıyaman genelindeki hastanelerde, toplum sağlığı merkezlerinde, il ve ilçelerde halkın görebileceği uygun yerlere Müdürlüğün Organ ve Doku Bağış Haftası Etkinlikleri kapsamında hazırlamış olduğu pankartların asıldığını anlatan Taş, şu bilgileri verdi:

İlimiz Fatih Anadolu Lisesinde 9-10-11. sınıf öğrencilerine yönelik 2 gün boyunca Organ ve Doku Bağışı eğitimi düzenlendi. Adıyaman Kent Konseyi ve Adıyaman Kadın Dayanışma Derneği üyelerinin katılmış olduğu Organ ve Doku Bağışı konulu sunumda 8 gönüllü üye organ bağışında bulundu. Hasta ve hasta yakınlarını konu hakkında bilgilendirmek için hastanelerin poliklinikler kısmında stantlar açılmış olup; halk eğitimleri yapılarak el broşürleri dağıtıldı. Gönüllü bağışçılardan organ bağışı alındı. Hastanelerin elektronik panolarından ve monitörlerinden organ ve doku bağışının önemini anlatan kısa film ve slayt gösterileri sergilendi. Hastanelerde ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personellerine konu ile ilgili eğitimler verildi. Hafta boyunca okullarda, halk eğitim merkezlerinde, çok amaçlı toplum merkezlerinde; öğrencilere ve halka yönelik organ bağışı ile ilgili eğitimler ve konferanslar verildi. Ayrıca yerel yazılı basında konuyla ilgili haberlere yer verilmiştir. Hafta boyunca yapılan etkinlikler sonunda 151 gönüllü bağışçıdan organ ve doku bağışı alınmış olup, il geneli toplam bağışçı sayımız 2 bin 92’ye ulaşmıştır. Halkımızın bu konuda daha duyarlı olmasını temenni ederek bu konuda duyarlı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz

PHA

Editör: Adıyaman Haber