‘ elbet biri yapacak’ benim eski yazılarımdan birinin başlığı. Bu yazıyı, Besni’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olarak gördüğüm, mezarlık sorununu da kapsayan bir konu için yazmıştım. Geniş ve modern bir mezarlık yapımı gerektiğini, hatta içinde cami de yapılarak cenaze namazı işleminin artık şehir merkezinden iptal edilmesi gerektiğinin elzem olduğunu ifade etmiştim.

Aslında bu konuyu en az 15 yıldır değişik platformlarda dile getirdim. Belediye meclis üyesi olduğum dönemde mecliste, yerel gazetede köşemde, arkadaş sohbetlerinde hep bunu dile getirdim.

Kulağıma gelen haberlere bakılırsa hayalimin gerçek olması yolunda ilk adımlar atılmaya başlamış. Kaymakamlık ve belediyenin bu konu hakkında yer belirleme çalışmalarına başladıklarını, hatta üst merciler ile yazışmalar olduğunu duymak beni mutlu etti. İnşallah, yolları, çeşmeleri ve hatta içinde camisi ile modern bir mezarlığa kavuşuruz. Tabiki insanların kafalarına göre tel örgü çekmelerine de izin vermemeliyiz.

Hazır bu çalışma yapılırken, bir de ses sanatçımız Ali Avni Çağırır ın önerisi olan şehitlik alanının belirlenmesi için de fikir yürütülebilir. Bu gün gereksizmiş görünen hizmetler ileride mecburiyet arzedebiliyor. Elbetteki temennimiz şehitlerimizin olmaması ama bu fikir de tartışılmalı.

Bu yazıda ikinci bir konuya daha değineceğim. Belediyemiz çok güzel bir hizmet olarak taziye ilanlarının kolayca duyulabilmesi için vatsaptan bir taziye gurubu oluşturdu. Çok güzel bir hizmet olarak devreye konulan bu gurup bizim insanımız tarafından kullanıcılarına eziyet olmaya başladı.

Burası bir taziye gurubu. Buradan vefat eden hemşerilerimizi duyuyor, başsağlığı dilemek için ya taziye yerine gidiyor ya da telefon açıp başsağlığı diliyoruz.

Oysa bazı vatandaşlarımız burasını amacı dışında kullanıyor. Tüm ikazlara rağmen amacı dışında kullanmaya da devam ediyor.

Taziye gurubundan mesaj geldiğinde bizler, Allah rahmet eylesin acaba hangi hemşerimiz geçindi diye baktığımızda birden karşımıza kaza yapmış bir araba resmi, altında notlar, bazen ne olduğu belirsiz rakamlar, Youtube adresi, gülücük, öpücük atan ifadeler, dua paylaşımı, Cuma kutlaması, torununu severken çektirdiği resim, kapadokya seyahati ile ilgili yemek paylaşımı, hafızlık yarışması reklamı, abuk sabuk sesli mesajlar paylaşımı. Hatta gazeteci olduğunu sanan bir zatın işyeri masasında poz verip bayram kutlaması gibi daha neler neler.

Uyardığın zaman cevap hazır. Duadan rahatsızmı oldun, sen müslüman değilmisin, yanlışlık oldu . bu olumsuzluklara son vermek için belediye vatsap gurubunu iptal edip mesaj ile iletişim kursa nasıl olur demekten kendimi alamıyorum. Kalın sağlıcakla…

ASIM ÖCAL

18.2 2018