Adıyamanlı Yazar Yakup Tosun, 2015 yılından bu yana Adıyaman'da 'Millet Kütüphanesi Kitaplıkları' ismiyle başlattığı ve ilk olarak Türkiye'nin ilk anahtarsız park kitaplığı ile başlayan, (bireysel farkındalık projesi) 7'nci Kitaplığını hazırladı.

Mutluluğunu dile getiren yazar Tosun, "En önemli projem olan hayalim olan ve Türkiye'nin gözbebeği haline gelen 'Millet Kıraathanesi' projesini hazırlamış olmanın haklı gururunu yaşamaktayım. Her ne kadar altında imzam görünmezse de Cumhurbaşkanımızdan bir teşekkür telefonu almamış olsam da, gerek projeyi kendilerine takdim edenler, gerek Adıyamanlı siyasiler ve bürokratlar 'Millet Kıraathanesi'nin' şahsıma ait olduğunu bilmeleri kitaplar ve okumak adına ülkeme kattığım değerden dolayı manevi bir huzur veriyor.”dedi.

Yazar Tosun, açıklamasına şöyle devam etti:

Okumanın önemini anladığım vakit hayatın sadece gördüğümüz kadar olmadığını, gökkuşağının sadece gördüğümüz renklere sadece sahip olmadığını da fark edince bu düşüncemi insanlarla paylaşmak zorunda hissettim kendimi. Gerek ülke geleceğimizin gerek daha huzurlu bir toplum oluştura bilmemizin en büyük etkeninin okumakla alakalı olduğunu anlatmaya başladım. Ön yargıların ülkemizde yarattığı yazar veya okur ola bilme kıriterlerinin yanlış algılandığını, okur ve yazar olmak için hiç bir etikete sahip olmadığını anlatmaya başladığım günden beri en azından çevremde birçok yeni okur kazanmış oldum. Okul hayatım lise ortalarında son bulmuş olsa da okuduğum kitaplar sayesinde üniversite diplomasına sahip oldum ki, ülkemizde buna sahip olmak hiçte zor değil. Önemli olan kısım o diplomanın içinin ne kadar dolu veya boş olduğudur.”

Malatya da kitaplara olan ilgi ebeveynlerin, çocukları ile gelmeleri gelecek nesillerin okuyan bir toplum oluşturmasında çok iyi bir etken ve yazarların da mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayan Tosun, “Özellikle yazarlarımızın bin bir emek vererek ortaya çıkardıkları eserlerin askıda kalmaması ve bilinçli okuyucuların okumasını sağlamaları için 'bireysel farkındalık projeleri' oluşturmaları ve bu konuda yeni okurlar kazanmak için çaba göstermeleri gerekmektedir diye düşünüyorum. Bizleri Malatya'da en güzel şekilde ağırlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere Malatya'daki tüm kitapseverle sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha