Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Veteriner Şube Müdürlüğünce 1-3 Ağustos tarihleri arasında kendi kurbanını kesmek isteyen vatandaşlara yönelik büyükbaş ve küçükbaş kurban kesimi kursu verilecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklama da, kursiyerlere, kurbanlık hayvanlarda kesimden önce ve kesimden sonra yapılması gerekenler, kurban ile ilgili dini vecibeler, kesim sırasında olabilecek yaralanmalara karşı yapılması gereken sağlık müdahaleleri anlatılacak.

Açıklamada, 20 saat sürecek kursun, 10 saatinin teorik, 10 saat ise pratik eğitim olacağı, mezbahanelere gidilerek uygulamalı olarak kesim yaptırılacağı belirtildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Sanat Merkezi Konferans salonunda 1 Ağustos ta teorik ders ile başlayacak kurs, 2 ve 3 Ağustos 2018 tarihlerinde ise canlı hayvan pazarında verilecek uygulamalı eğitimlerle sona erecek.

Kursa katılmak isteyen 18 yaşından büyük her vatandaşın 1 adet kimlik fotokopisi ile Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Kurs Kayıt Bölümüne başvuru yapacak.

Başvurular ile ilgili bilgi almak isteyenler 0 549 570 43 34 ve (0422) 33788 11 - 15 nolu telefonları arayabilecekleri belirtilen açıklamada, başvuruların 31 Temmuz salı günü sona ereceği ifade edildi.. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha