Adıyaman İl Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen EvdeKal Kitap Oku çağrılarına “Adıyamanlı Şair ve Yazarlarımız da kısa mesaj içerikli video ve otobiyografileriyle birlikte destek oluyorlar.”
Adıyaman İl Halk Kütüphanesinin organize ettiği EvdeKal Kitap oku çağrılarına kısa mesaj içerikli video ve otobiyografileriyle destek olan altıncı yazarımız Mehmet Tepe.

Mehmet Tepe Kimdir:

Mehmet TEPE, Adıyaman Samsat’ta doğdu. Liseye kadar olan öğrenimini burada tamamladı. Sakarya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Halen Samsat Çok Programlı Anadolu Lisesinde çalışmaktadır. Okumaya merakı ilkokul sıralarında başladı. Gazete parçaları, Keloğlan Masalları, Nasreddin Hoca Fıkraları, çocuklar için hazırlanan peygamberlerin hayatını anlatan kitap serileri, Tom Sawyer’in Maceraları ile kendine bir uğraşı edindi. Bir cuma günü köye gelen bir seyyar kitapçıdan babasına aldırdığı ‘Dini Hikayeler’ kitabı ile Ziraat Bankası’ndan bir yakınının her ay verdiği Ziraat Çocuk dergisi çocukluğunun unutamadığı anları kapsar. Lisede edebiyat dersinden öğrendiği bazı yazar ve şairlerin kitaplarını kütüphaneden edinmeye başladı. Ama kendisine hiçbir edebiyat öğretmenini teşviki olmadı. Bu dönemde Orhan Veli, Cahit Sıtkı Tarancı, Orhan Seyfi Orhon ve Faruk Nafiz Çamlıbel’in şiir kitaplarını edindi ve onlardan şiirler ezberleyemeye başladı. İlk şiirleri bu döneme rastlar. Fakat onları edebiyat öğretmenine göstermez. Üniversitede çok şanslı bir ortamda yoğun okumaların yapıldığı müfredattan uzak yeni yeni şair ve yazarların keşfedildiği bir zaman diliminde şiirlerini arkadaşlarına gösterme cesaretinde bulundu. Olumlu eleştiriler sonucunda şiire daha bilinçli ve istikrarlı bir şekilde sarıldı. Okumalarını özellikle şiir ve şiir üzerine yazılan kitaplarda yapmaya çalıştı. 2003 yılında İbrahim Tenekeci ile tanıştı. İbrahim Tenekeci ile tanışmasından sonra şiir üzerindeki disiplin ve çalışması derinlik kazandı. Tenekeci’nin teşvikiyle ilk şiirlerini Dergah dergisinde yayımladı. Daha sonra sırasıyla İtibar, Yedi İklim, Şarki, Şiar, Hece, Aşkar ve Türk Dili dergilerinde ürünlerini değerlendirdi. Toprak Saha adlı şiir kitabı 2017’de Yedi İklim Yayınları arasından çıktı.

Editör: Adıyaman Haber