TESK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, yardım kampanyası kapsamında kuru gıdadan, temizlik ürünlerine, çocuk bezinden her türlü temizlik malzemesine, battaniye, ısınma ve barınmak için gerekli her türlü ürün kampanya kapsamında toplanarak kısa sürede depremin en yoğun şekilde yaşandığı Elazığ ve Malatya illerimize gönderileceği bildirildi.

- YARDIM KAMPANYASINA DESTEĞE DAVET

Açıklamada, AESOB Başkanı Ziya Duranay ile Türk Kızılay'ı Adıyaman Şube Başkanı Murat Bulut'un yaptıkları istişare sonucu, Elazığ ve Malatya’ ya gönderilmek üzere ayni yardımların Kızılay Adıyaman Şubesi’ne, nakdi yardımların ise Adıyaman Halk Bankası Adıyaman Şubesi TR410001200918100016000263 iban nolu hesaba gönderilmesi kararına varıldığı belirtilerek, duyarlı tüm vatandaşların yardım kampanyasına destek olmaları için çağrıda bulunuldu.

-DEPREMZEDE ESNAFIN YARALARI KISA ZAMANDA SARILMALI”

Başkan Duranay, ise "Öncelikle bu yıkıcı depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah rahmet yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Yaşanan üzücü afette ev ve işyerlerini kaybeden vatandaşlarımızın yaraları kısa sürede sarılmalıdır. Vergi ve Sosyal Güvenlik borçlarının ertelenmesi sevindirici ancak tek başına yeterli değil. Zaman kaybedilmeden işini kaybeden esnafımızı yeniden ayağa kaldırmalıyız. Yaşanan acılara rağmen hayat devam ediyor. Bunun için işini kaybeden esnafımıza şartsız uzun vadeli ve sıfır faizli kredi imkânı sağlanırsa yaralar daha erken sarılır.

-"BÖLGEDE YAŞAYAN TÜM HALKIN KREDİLERİ FAİZSİZ MUTLAKA ERTELENMELİ" 

Ayrıca; Esnaf ve sanatkarlarımız ile birlikte bölgede yaşayan tüm halkın bankalara olan kredileri faizsiz mutlaka ertelenmeli. Depremden zarar gören esnaf ve sanatkârlarımız sorun yaşatılmadan sıfır faizli ve uzun vadeli krediler verilerek hayata yeniden sarılmalarını sağlamak toplum olarak hepimizin asli görevidir. Şuan yaraların kısa sürede sarılma zamanıdır. Bu zamanı çok iyi değerlendirmeliyiz ve fazla beklemeden insanlarımızın beklentilerine gerekli kurum ve kuruluşlar olumlu cevap vermelidirler.” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha