Milletvekili Toprak, gençlerin her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini belirterek, “İdeal bir gençlik hedefliyorsak dini, manevi ve milli duygular ikliminde bir eğitim ve terbiye şarttır.” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Toprak, mesajında şunları kaydetti:
“Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 100. yıldönümünün haklı gururunu yaşamaktayız.”
 “19 Mayıs 1919 Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, tarihin adıdır. Bu tarihte Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla oluşan milli mücadele ruhu, yakılan bağımsızlık meşalesi kısa sürede tüm yurda yayılarak, bir milletin direniş destanına dönüşmüştür. Türk gençliği, dün olduğu gibi bugün de, atalarının canları pahasına koruyup kendilerine emanet ettiği vatan topraklarını yine aynı kararlılıkla koruyacak, bağımsızlığından asla ödün vermeyecektir. Türk Gençliğinin inanç, bilgi, beceri ve donanımlarıyla, üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Gençlerimizin varlığı, potansiyeli ve gücü, ülkemizin de gücünü artırarak, bizleri gelecek adına ümitlendirmektedir. İdeal bir gençlik hedefliyorsak dini, manevi ve milli duygular ikliminde bir eğitim ve terbiye şarttır. Ülkesini seven, memleketi için çalışan bir gençliğin ve ülkemizin ileri medeniyetler seviyesinin üzerinde bir ülke olacağımızdan hiç kuşkumuz bulunmamaktadır. Samsun’dan başlattıkları kurtuluş mücadelesiyle, bizlere kutsal bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canıyla, kanıyla Milli Mücadele’ye emek vermiş tüm kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor ve minnetle anıyorum.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha