Temel, yazılı açıklamasında, kentin batı girişine yapılan ve kısa zaman önce hizmete açılan Altınşehir Üniversite Köprülü Kavşağı'nın resmi açılışının Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildiğini anımsattı.

 "Köprülü geçit ya da kavşağın yapılması acil bir ihtiyaçtır"

Kavşağın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Temel, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Şehrin bu güzergahındaki trafiği oldukça rahatlatan kavşaktan dolayı emeği ve katkısı geçen başta Sayın Valimiz, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin olmak üzere herkese müteşekkiriz. Adıyaman'ımıza yapılan ve yapılacak olan her türlü yararlı ve güzel işlerde yanlarında olduğumuzu bu vesile ile ifade edelim.Ayrıca medyada yer aldığına göre 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kavşağına da benzer kavşak yapılacakmış. Bizim de çok önceden beri gündeme ve dile getirdiğimiz bu kavşak haberi bizleri memnun etmiştir, tez zamanda hayata geçmesini ümit ediyoruz.

Şehrimizin müzminleşmiş devasa sorunlarından biri olan trafik sorunu konusunda yapılması gereken daha çok şeyler olduğuna inanıyoruz. Altınşehir Köprülü Kavşağı o güzergahın trafiğini rahatlatan bir yatırım olmakla birlikte bulvar boyunca yapılacak başka kavşaklarla daha bir anlam kazanacağını yine daha önce dile getirmiştik. Çünkü bu Altınşehir Köprülü Kavşağı tek başına şehrin trafiğini rahatlatmaktan çok uzaktır. 
Altınşehir Kavşağında olduğu gibi Yeni Hükümet Konağı ve 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşaklarında transit geçiş, diğerlerinde ciddi kavşak düzenlemeleri ile şehrin trafiği önemli oranda rahatlayacaktır. Bunların en acil olanı yeni hükümet konağının bulunduğu alandır. Özellikle yeni hükümet konağının yapılmasıyla tamamen çözülmez hale gelen bu güzergâhtaki trafiğin rahatlaması için alanın özelliğine göre bir köprülü geçit ya da kavşağın yapılması acil bir ihtiyaçtır."

"Günübirlik denebilecek iyileştirmeler yaşanan sorunları kökten çözmekten uzak"

Burada yapılan günübirlik denebilecek iyileştirmelerin yaşanan sorunları kökten çözmekten uzak olduğunu vurgulayan Temel, "Yetkililerimizin bu konuyu acil olarak gündemlerine alarak çözüme ulaştırmaları şehrin ve bu bölgenin trafiğini rahatlatmak adına çok önemlidir. Diğer yandan şehrin kuzey ve güney hattında çevre yolu yapılması aynı bağlamda ele alınmalıdır. Bu konuda girişimlerde bulunulduğunu biliyoruz. Birbirinin bütünleyen, tamamlayan bu yolların gerçekleştirilerek hizmete açılması şehrimiz için elzem bir ihtiyaçtır. Adıyaman Kent Konseyi olarak, şehrin trafiğini rahatlatması, transit geçişlerin kolaylaştırılması ve halkımızın daha kaliteli bir yaşam standardına ulaşması açısından, yeni hükümet konağı kavşağı başta olmak üzere, yukarıda bahsettiğimiz yol ve çalışmaların bir an önce gerçekleştirilerek hizmete girmesini önemli görmekteyiz."ifadelerini kullandı.
 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha