Her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Başkan Özgün,"Hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olan bireyler olarak üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır. Başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartan engelleri aşan yiğit kardeşlerimiz var. Hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen sergiledikleri mücadele gerçekten takdire şayandır. Ülkemizdeki her bir kardeşimizin azim ve kararlılıklarıyla bizlere örnek olduğunu, ilham verdiğini özellikle belirtmek istiyorum. Engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu ve başarının anahtarının öncelikle kişinin buna inanması olduğunu her gün ispat ediyorlar."dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü 1992’den günümüze kadara topluma kazandırmak ve eşit şartlarda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Özgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şüphesiz engelli kardeşlerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemlidir. Bununla birlikte Dünya Engelliler Günü 1992’den bu yana engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor.
Bu vesileyle; Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha