GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, mesajında 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutladığını belirterek, "Özgür bir dünya, özgür basın dileğimiz."dedi.

Geri kalmış ülkelerin en çileli mesleği gazetecilik olduğunu belirten Kıymaz, "Bu ülkelerde tek tük gazeteciliğe heveslenenler olur ömürleri hapishanelerde geçer, gelişmekte olan demokrasileri kurumsallaşmamış ülkelerde ise aydınların yazarların şairlerin sanatçıların uğrak yeridir hapishaneler."diye ifade etti.

Kıymaz, millet olarak ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval ile 21 Ekim 1860 tarihinde yayına başladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Anadolu’da bizler gazetecilikle tanışmışız. İlk gazetenin çıkarıldığı günden bu güne 160 yıl geçmesine rağmen ülkemizde gazetecilik yorucu ve yıpratıcı meslek olarak gündemini korumaktadır. Özgür bir dünya, özgür basın dileğimiz, halkın bilgi alma haber alma ihtiyaç ve haklarını karşılayan gazetecilik mesleğinin daha özgür ve rahat yapılabildiği bir Türkiye hayalimizin gerçekleştiğini görme arzu ve dileklerimle bütün meslektaşlarımın, basın emekçilerinin Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha