Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen törende itfaiye erlerine Belediye Başkanı Süleyman Kılınç tarafından plaketleri taktim edildi.

Başkan Kılınç, burada yaptığı konuşmasında, ”Malumunuz olduğu üzere Adıyaman bağlı Kuştepe köyünde meydana  gelen baba ve çocuklarının kuyuya düşüp hayatlarını kaybettikleri olayda itfaiye erlerimiz hemen anında olaya müdahale ediyorlar. Müdahale esnasında itfaiyecilerimiz baba ve çocuklarını çıkarıyorlar. Tabi o kurtarma esnasında bir itfaiye erimiz metan gazından etkileniyor. Yapılan tedavi ile bir sıkıntılarının olmaması bizleri mutlu etti. İtfaiye erlerimizin can ve başla çalışmalarından dolayı hayatlarını hiçe sayarak bir insanın canını kurtarmak için verdikleri mücadeleden dolayı hepsini tek tek kutluyorum. İtfaiye erlerimize bir teşekkür amaçlı plaket taktim ettik." ifadelerini kullandı

Metan gazından zehirlenen  itfaiye eri Mehmet Yetkin Tuluk ise, “İhbar bize geldikten sonra hemen harekete geçtik. Olay yerine vardığımızda hemen emniyet tedbirlerimizi aldık. Zaten buradan olay yerine gittiğimiz zaman yolda olayın istişaresini yaptık. Kuyunun içerisinde olan baba ve oğulları metan gazından etkilendikleri için hemen kuyuya ben inmek istedim ve indim. Kuyu dar olduğundan dolayı hemen iki kişiyi halata bağladım. Ve yukarıya doğru çektiler. En son bir kişi kalmıştı ama benimde tüpüm bitmesine beş dakikalık bir zaman kalmıştı. O arada arkadaşlarım beni uyardılar ve beni yukarı doğru çektiler. Kuyuda son kalan kişiyi AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı. Ben zehirlendikten sonra orada bana müdahale ettiklerinde aklımda tek şey kuyuda kalan o vatandaşımızı kurtarmak oldu. Ama metan gazından zehirlendiğim için girmemi istemediler. Biz insanların canını kurtarmak için bu işi yapıyoruz. İtfaiye eri olduğum için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Olay

Merkeze bağlı Kuştepe köyünde Nusret Özer ile oğulları Metin ve Emre Özer, temizlemek için evlerinin önündeki 7 metre derinliğinde olan su kuyusuna indi. Adrese sevk edilen itfaiye ekibinden Mehmet Yetkin Tuluk, kuyuya girdi. Tuluk’da çıkamayınca olay yerine gelen AFAD ve itfaiye erlerinin ortak çalışmasıyla metan gazından zehirlenerek hayatını kaybeden Nusret Özer ile 2 oğlu ve Mehmet Yetkin Tuluk çıkarılmıştı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha