Adıyaman Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ali Deniz ve yönetim kurulu üyeleri Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Deniz, yaptıkları çalışmaların kamuoyuna aktarılmasında basının önemine değindi.

Deniz: İlimiz için çok güzel çalışmalar yapmaktadır"

Deniz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulu ile birlikte AGAD'ın değerli başkanı aynı zamanda; Mercan Tv Yeni Yol Gazetesi imtiyaz sahibi değerli başkanımız İbrahim Aslan’ı hem iadeyi ziyaret hem de yerel ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunmak ve hasbihal etmek üzere nezaket ziyareti çerçevesinde kendisini ziyaret ettik. Değerli başkanımız hem sahip olduğu cemiyeti hem de kurumlarıyla halkın doğru haber almasını insanların temel hak ve özgürlüklerine kişiliklerini geliştirmesi yönünde ilkeli doğru ve yaptığı kamuoyu bilgilendirici yayın akışıyla, ilimiz için çok güzel çalışmalar yapmakta. Bizde ilgili STK olarak gerek temsil ettiğimiz kamuoyunun ve kamu çalışanlarının doğru haber alması yönünde yaptığımız çalışmaları iletmek adına, yaptığımız faaliyetleri basın aracılığıyla İbrahim başkanın sahip olduğu kurumlar aracılığıyla yapıyor olması, bize bu teşekkürü iletme bir sorumluluk atfetti. Biz bu anlamda Mercan Tv Yeni Yol Gazetesini dolayısıyla İbrahim başkanımızın bu çabasını takdir ediyoruz, destekliyoruz. Teşekkür ediyoruz ve ilimiz için önemli buluyoruz. Nezaketinden, misafirperverliğinden dolayı da değerli başkanımıza teşekkür ediyoruz."

AGAD Başkanı Aslan ise; ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederken, eğitime verdiği desteklerden dolayı tebrik etti.

"Adıyaman eğitim konusunda hep az gelişmiştir"

Aslan, Adıyaman'da eğitimin devamlı sıkıntı yaşadığı, sorunların daha çok olduğu bir il olarak görüldüklerini vurgullayarak, şunları kaydetti:

"Bunun nedeni de doğuda olmamız. Daha geliri az gelişmiş olmamızdan kaynaklanıyor. Bu konuda sendika olarak, bugüne kadar vermiş oldukları emeklerden, çabalardan, kendi alanlarındaki olan sorumluluk alanlarında ilgili yapmış oldukları basın açıklaması, kamuoyu bilgilendirme noktalarında biz basın olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde hizmet içi eğitim ile ilgili yapılacak yatırımın Adıyaman'dan alınıp Urfa'ya verilmesi ile ilgili de Adıyaman eğitimi olarak çok büyük bir sıkıntı olduğu kanaatindeyiz. Çünkü Adıyaman bu konuda hep az gelişmiştir. Urfa gibi bölgemizin en gelişmiş illerinin birine gitmesi de Adıyaman'daki siyasilerimizin, STK’larımızın, eğitimi temsil eden eğitimdeki yöneticilerin bu işlerde çok çaba sarf etmediğini, Adıyaman eğitimine çok önem vermedikleri kanaati gerek basın olarak gerekse vatandaşların kafalarında soru işareti olarak kalıyor. Bu konuda da AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın'ın ve diğer milletvekillerimizin çok iyi bir ilgilendirmediği noktasındayız. Eğitimi temsil eden yöneticilerin o konuda çaba sarf etmemeleri; Adıyaman'ın eğitiminin, eğitimcilerin ileriye dönük yapılabilecek kalkınmada çok büyük sıkıntı yaşadı kanaatindeyiz. O konuda da Ahmet Aydın ve diğer milletvekillerimizin tekrar bunu gözden geçirmeleri de basın olarak bizim ricamızdır. Başkanımıza bugüne kadar eğitim sendikaları olarak eğitime vermiş oldukları destekten, diğer konularda kendilerine teşekkür ediyorum. Bugünkü ziyaretlerinden dolayı ben kendilerine teşekkür ederim."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha