Adıyaman Belediyesi Eski Kültür Müdürlüğü binasında bulunan Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa AK Parti Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere,  Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Erdoğan Güvel, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, Yeniden Refah Partisi Adıyaman İl Başkanı İsmail Demir, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, gazeteciler  ve çok sayıda kişi açılışa katıldı.

Açılışta İl Müftüsü Mehmet Taşçı'nın okuduğu duanın ardından kurdele kesildi.

Açılış sonrası internet gazetecilerinin sorun ve beklentilerini dile getiren Başkan Harıkçı,şu ifadelere yer verdi:

"İnternet medyası günümüzde hızla ilerliyor. İnternet medyasının bu kadar önemli olduğu günümüzde, internet medyasının kanunlar ile çerçevesinin çizilmesi gerekiyor. Devletimizin internet medyası ile düzenleme yapması en büyük arzumuzdur. Yasal düzenleme yapılarak internet medyasının kuruluş aşamasından, sürecinin kanunlar nezdinde yapılması gerekmektedir. Her önüne gelenin bir internet sitesi açıp, kendi çıkarları doğrultusunda bunu kullanması basın meslek ilkelerine aykırı davranması doğru değildir."

Açılışa katılanlar daha sonra hayırlı olması dileklerinde bulunarak, basın Adıyaman'da öneli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha